Precizare

TVR.RO | actualizat: Vineri, 10 Martie 2017
Referitoare la conţinutul materialelor difuzate în cadrul emisiunii „Tribuna partidelor parlamentare”.
Tribuna
Tribuna partidelor
Tribuna
Tribuna partidelor

Pentru corecta informare a telespectatorilor şi în virtutea respectării codului deontologic al profesiei de jurnalist,  facem următoarea precizare: conţinutul materialelor difuzate în cadrul emisiunii „TRIBUNA PARTIDELOR PARLAMENTARE”, difuzată pe TVR 1, de luni până miercuri, începând cu orele 12.30,  aparţine exclusiv partidelor politice. Materialele sunt preluate şi difuzate pe TVR 1 în forma transmisă de acestea, fără niciun fel de intervenţie editorială.

Totodată, precizăm că TVR 1 va afişa în permanenţă pe ecran faptul că emisiunile sunt furnizate de partidele politice si nu reprezinta realizarea editoriala a televiziunii.

Conform Art 5, pct 4, din Legea nr. 41/1994 : „Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune trebuie să rezerve o parte din spațiul de emisie partidelor politice reprezentate în Parlament. Timpul afectat partidelor politice nu poate depăși o sutime din întregul timp de emisie săptămânal. Repartizarea timpului de emisie pe partide politice se face în raport cu ponderea reprezentanților acestora în Parlament, luându-se în calcul o unitate de timp pentru fiecare parlamentar, inclusiv pentru reprezentanții minorităților naționale”.