Puține deserturi aduc atâta nostalgie ca un chec pufos, proaspăt scos din cuptor, cu arom ă de vanilie și stafide. Este un desert simplu, dar foarte gustos, perfect pentru zilele răcoroase. Fie că îl serv iți la micul dejun, lângă o ceașcă de ceai, sau ca desert după masă, acest chec cu stafide cucerește gusturile prin textura sa . Vă invităm să testați o rețetă clasică, ușor de făcut și mereu apreciată.
Ingrediente:
8 oua
1 cană și jumătate de zahăr
1 cană și jumătate de făină
10 linguri de ulei
1 lingură de cacao
2 plicuri de vanilie
½ plic de praf de copt
½ lămâie
200 g stafide confiate
Mod de preparare:
Într-un bol generos se bat albușurile celor 8 ouă spumă până au consitența ce poate fi ″tăiată″ cu cuțitul. Apoi se adaugă zahărul treptat, inclusiv vanilia, bătând albușurile în continuare până zahărul se topește.
Se adaugă gălbenușurile în compoziție câte unul.
Apoi, adăugați făina treptat, amestecând cu telul pentru a nu se face cocoloașe.
Se adaugă și cele 10 linguri de ulei, incorporându-l în compoziție cu grijă.
Se stinge praful de copt cu zeama de la lămâie și se adaugă.
La final, puneți în compoziție stafidele hidratate în apă caldă și stoarse bine în prealabil.
Pentru un aspect atractiv, puteți lăsa de o parte câteva linguri din compoziția obținută pentru a o amesteca cu cacao.
Așezați amestecul ingredientelor în tăvi de chec dreptunghiulare, tapetate înainte cu ulei și făină sau îmbrăcate în hârtie de copt.
Deasupra, adăugați amestecul compoziției cu cacao, folosindu-vă de o lingură pe care o plimbați în zig-zag prin checul așezat în tăvi. Veți obține un aspect atractiv.
Timp și temperatură de coacere:
aprox. 45-50 min
150 grade Celsius
***
Poftă bună!
***
Credit foto: Shutterstock - MaraZe










































