loader
Foto

În Săptămâna Mare, ascultăm cele mai frumoase pricesne la TVR FOLCLOR

Ediţii speciale de „Tezaur folcloric” sau „Cântec şi poveste”, concert de pricesne în interpretarea Paulei Seling, dar şi „Pricesne pentru suflet”, aduse de mari artişti ai folclorului românesc, ne pregătesc sufletele pentru bucuria Învierii.

 

În perioada când sufletele se pregătesc să primească Lumina și bucuria Învierii, TVR Folclor devine casa celor care caută liniștea și emoția în cântecul tradițional românesc. Prin programe speciale, postul de televiziune dedicat muzicii şi tradiţiei populare româneşti, aduce în casele noastre cele mai frumoase pricesne și momente de spiritualitate autentică. Paștile reprezintă un moment de profundă înălțare spirituală, iar TVR Folclor vine în întâmpinarea telespectatorilor cu o selecție de programe menite să îmbine tradiția cu emoția și să transmită bucuria acestei sărbători.

Din 29 aprilie, telespectatorii pot urmări zilnic videoclipuri muzicale sub titlul „Lumina din oameni”, inserate printre programele TVR FOLCLOR. Aceste creații aduc în prim-plan mesajul profund al sărbătorii Pascale, reflectând bucuria renașterii și speranței.

Pe 2 mai, programul se îmbogățește cu programe mai ample de pricesne, începând de dimineață, la ora 7.00, imediat după Imnul României. „Pricesne pentru suflet” aduce în inimile noastre liniștea și reflecția necesare pentru a ne conecta la înțelesul profund al sărbătorii Pascale. Acest program este difuzat și de la ora 17.00, iar la ora 14.00 și la ora 23.00, tot joi, avem parte de alte două ore de „Pricesne”. Joia Mare ne mai aduce, de la ora 17.30, un concert de cântări bisericeşti în cadrul unei ediții speciale „Tezaur folcloric”, în care tradiția și emoția se împletesc într-un mod unic și inconfundabil. Și tot pe 2 mai, de la ora 19.00, Paula Hriscu ne încântă cu pricesne la emisiunea „Cântec și poveste”, aducând în casele noastre un strop de sensibilitate și profunzime spirituală.

În Vinerea Mare, de la orele 7.00, 12.00 și 22.30 ascultăm „Pricesne pentru suflet”, iar sâmbătă, acest program este difuzat la orele 7.00, 11.00 și 20.00, oferindu-ne, astfel, momente de liniște și contemplare. Tot pe 3 mai, părintele Gigel Roată este invitat la „Cântec și poveste”, de la ora 17.00, aducând cuvinte de înțelepciune și încurajare, dar şi frumoase cântări bisericeşti, într-un dialog plin de sensibilitate și profunzime. Iar cei pe care seara de vineri îi va regăsi în faţa micilor ecrane pot vedea un nou concert de pricesne, în cadrul „Tezaurului folcloric” difuzat de la ora 20.00.

Pe 4 mai, de la ora 19.00, Paula Seling ne încântă cu cele mai sensibile pricesne, iar concertul poate fi revăzut și în dimineața de Paști, de la ora 9:00, menţinându-ne conectaţi la frumusețea și profunzimea celei mai importante sărbători creştine. Şi cei mai iubiți interpreți de folclor ne aduc frumoase „Pricesne” sâmbătă, de la orele 16.30 și 18.00, iar în duminica de Paști, chiar de la prima oră, cântecele lor ne poartă către înălțimi spirituale.

TVR Folclor devine, aşadar, un adevărat cămin al sufletului în perioada sărbătorii Pascale, aducând în casele noastre lumina, bucuria și emoția unui cântec tradițional creştin românesc ce răsună din inimă în inimă, îmbogățindu-ne și conectându-ne la esența spirituală a acestei mari sărbători.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Seria documentară „Ecce Via”, în Săptămâna Patimilor, la TVR Cultural | VIDEO

În Săptămâna Patimilor pentru creștinii ortodocși, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească seria documentară „Ecce Via”, o ...

 Anul omagial 2024, dedicat pastorației și îngrijirii bolnavilor

În Sâmbăta Mare vă invităm să cunoașteți ”Doctori fără de arginți”. Într-o ediție ”Un doctor pentru dumneavoastră”, de la ora 7:00, pe TVR 1.