Exclusivitate TVR: Povestea româncelor care lucrează la Palatul Buckingham

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 21 Septembrie 2022
Corespondenţii Televiziunii Române la Londra au transmis în exclusivitate mărturiile unor angajate românce la Palatul Buckingham - Mihaela Mîrzan și Nicoleta Ichim.
Londra funeralii
  • Corespondenţii Televiziunii Române la Londra au transmis în exclusivitate mărturiile unor angajate românce la Palatul Buckingham.
  • Trimişii speciali ai TVR sunt primii jurnalişti din România care au ajuns la Londra imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Echipa formată din jurnalistul Vlad Ungar şi cameramanul Dragoş Stoian se află la Londra, de unde transmite, în timp real, evenimentele prilejuite de funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Un simbol s-a stins, o lume întreagă e în doliu, un capitol din istoria omenirii s-a încheiat.

Istorie transmisă în direct la TVR, cu imagini, cu cele mai noi şi de impact informaţii, cu momente şi declaraţii în exclusivitate.

(w640) Londra fun

Pe lângă ştirile transmise constant, în timp real, echipa TVR a reuşit să intervieveze în exclusivitate două românce care lucrează la Palatul Buckingham. Sunt singurele mărturii ale unor angajaţi ai familiei regale care au povestit în faţa camerei de filmat cum au trăit, în Palatul Buckingham, momentul în care vestea că Regina a decedat a făcut înconjurul lumii şi cum s-a schimbat viața în reşedința regală de când Charles al III-lea a devenit Rege.

Arădeanca Mihaela Mîrzan introduce vizitatori şi asigură ordinea în palatul Buckingham. A fost selectată să lucreze aici de o agenţie de plasare a forţei de muncă şi nu regretă o secundă: „Având în  vedere că locurile acestea le vedeai doar la televizor din România, am ajuns să lucrez aici, semnăm pe foaie cine intră, cine iese  (...) dar frumos, foarte frumos, o onoare.”

Nicoleta Ichim e din Galaţi şi lucrează în serviciul de curăţenie de la reşedinţa regală de doi ani, dar a venit în Marea Britanie cu mulţi ani în urmă: „Ca străin de 17 ani, tot englezi ne numim (...) Pierdem şi noi. A fost o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, a fost o mamă, o protectoare, a protejat pe toată lumea, că e tânăr, că e bătrân, copil, pe toată lumea. O bătrânică firavă de 90 de ani, mereu cu un zâmbet.”

Mai multe detalii legate de viaţa româncelor la Palatul Regal din Londra se regăsesc aici.

(w640) Londra fun

Reporterul Vlad Ungar şi cameramanul Dragoş Stoian transmit de vineri, 9 septembrie, pe toate canalele televiziunii publice, din mijlocul evenimentelor - de la Palatul Buckingham, de la Catedrala Westminster, Green Park şi de la Palatul St.James, dar şi de pe străzile Londrei unde zeci de mii de oameni au ieşit să îşi ia rămas bun de la suveranul britanic.

„Am simţit în toate zilele acestea ca trăim istoria în direct. Am încercat să transmit cât mai clar tot ceea ce văd şi tot ceea ce simt aici. Am căutat cele mai potrivite cuvinte pentru a le descrie oamenilor emoţiile şi trăirile contradictorii - oamenii sunt trişti pentru că o pierd pe singura regină pe care au ştiut-o, dar privesc cu speranţă spre viitor”, a declarat reporterul TVR, Vlad Ungar.

În contextul acestui eveniment, Televiziunea Română şi-a adaptat programele pentru a reflecta, pe parcursul următoarelor zile, în jurnale de ştiri şi emisiuni speciale, ceremoniile şi evenimentele prilejuite de funeraliile Majestăţii Sale.

(w640) Londra fun