HOTARARILE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE DIN DATA DE 16.06.2006

| actualizat:

Prezenţi: Tudor Giurgiu – Preşedinte – Director General, Nicu Alifantis, Tudor Barbu, Ioana Băntoiu, Sorin Burtea, Cornelia Constantin, Liviu Fetter, Zsolt Galfalvi, Anne Jugănaru, Despina Neagoe, George Pruteanu – membri.

Invitaţi: Monica Purcaru – Consilier Juridic, Cicerone Grigorescu, reprezentant al SPUSTV, Ruxandra Teodorescu, Director al Departamentului Resurse Umane (la punctul 3), Cristina Constantinescu, Director al Departamentului Comunicare şi Relaţii Internaţionale

Steno. Mirela Vintilă.

Domnul Tudor Giurgiu, Preşedinte - Director General, a informat cu privire la:

» aprecierile aduse Televiziunii Române în diferite publicaţii pentru filmele difuzate;

» importanţa organizării unor teambuilding-uri cu angajaţii S.R.Tv pe teme profesionale de interes;

» evaluarea, la sfârşitul anului 2006, a efectelor procesului de reorganizare a Direcţiei Programe;

» impactul proiectului Mari Români în rândul opiniei publice;

» dezbaterea organizată la Institutul Cultural Român cu privire la proiectul Mari Români;

» desfăşurarea şedinţei Consiliului de Administraţie în data de 6 iulie 2006, ora 10.00, respectiv 24 august 2006, ora 10.00.

Propunere cu privire la validarea câştigătorilor concursurilor pentru ocuparea postului de Director al Direcţiei Economice şi al postului de Director al Direcţiei Marketing şi Vânzări

Consiliul de Administraţie a aprobat cu 11 voturi pentru:

» validarea doamnei Claudia Cipriana Voicu în funcţia de Director al Direcţiei Economice şi membru al Comitetului Director al S.R.Tv;

» validarea domnului Iulian Pădurariu în funcţia de Director al Direcţiei Marketing şi Vânzări şi membru al Comitetului Director al S.R.Tv.

Propunere cu privire la reorganizarea Direcţiei Programe

Consiliul de Administraţie a aprobat cu 11 voturi pentru, propunerea cu privire la reorganizarea Direcţiei Programe conform adresei nr. 9858 din data de 15.06.2006, cu următoarele amendamente:

» se desfiinţează redacţiile şi Serviciul Organizatori de Producţie, concomitent cu înfiinţarea Departamentului Producţie Editorială şi a Departamentului Minorităţi, în directa subordine a directorului Direcţiei Programe;

» Departamentul Minorităţi va prelua activitatea desfăşurată în fostele redacţii: Germană, Maghiară şi Emisiuni pentru Străinătate şi Minorităţi. Conceptul de redacţie va fi înlocuit cu acela de secţie. Aşadar, în cadrul Departamentului Minorităţi vor funcţiona trei secţii distincte:

- Secţia emisiuni în limba maghiară;

- Secţia emisiuni în limba germană;

- Secţia emisiuni pentru alte minorităţi.

Fiecare secţie va fi gestionată de către un coordonator.

Noul model de organizare editorială după care va funcţiona Direcţia Programe a

TVR va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2006.

De asemenea, Consiliul de Administraţie a aprobat cu 11 voturi pentru, înfiinţarea următoarelor posturi în cadrul Direcţiei Artistică şi Producţie, Serviciul Filmări Teren:

» cameraman – Victor Marinescu;

» director imagine – Ion Cristodulo;

» director imagine – Ilie Valeriu Valentin;

» director imagine – Viorel Sergovici.

Propunere cu privire la reconfigurarea Listei de investiţii pentru anul 2006, conform notei Direcţiei Tehnico-Administrative nr. 76.769/29.05.2006

Consiliul de Administraţie a aprobat cu 11 voturi pentru, reconfigurarea Listei de investiţii pentru anul 2006, conform notei Direcţiei Tehnico-Administrative nr. 76.769/29.05.2006.

Informare referitoare la Strategia privind emisia studiourilor teritoriale

Consiliul de Administraţie a luat act de informarea cu privire la Strategia privind emisia studiourilor teritoriale, incluzând refacerea calendarului de implementare a acesteia. Domnul Tudor Barbu va prezenta în şedinţa Consiliului de Administraţie din data de 6 iulie 2006 un proiect privind emisia studiourilor teritoriale.

Informare cu privire la Lista refăcută de investiţii pentru anul 2006 a Direcţiei ITandC şi a Direcţiei Tehnico – Administrative

Consiliul de Administraţie a luat act de informarea cu privire la Lista refăcută de investiţii pentru anul 2006 a Direcţiei ITandC şi a Direcţiei Tehnico – Administrative.

Informare cu privire la demararea unor determinări privind factorii de mediu de la unele locuri de muncă din S.R.Tv

Consiliul de Administraţie a luat act de informarea cu privire la demararea determinărilor privind factorii de mediu la unele locuri de muncă din S.R.Tv de către reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Compartimentul Medicina Muncii.

Informare privind timpul alocat diferitelor tipuri de programe difuzate de cele patru canale ale Televiziunii Române în lunile martie, aprilie, mai ale anului 2006 comparativ cu acelaşi interval de timp al anului 2005, ţinând seama de principalele segmente orare

Consiliul de Administraţie a luat act de informarea cu privire la timpul alocat diferitelor tipuri de programe difuzate de cele patru canale ale Televiziunii Române în lunile martie, aprilie, mai ale anului 2006 comparativ cu acelaşi interval de timp al anului 2005, ţinând seama de principalele segmente orare.

Informare cu privire la audienţa noilor producţii difuzate de TVR 1 şi TVR 2, cuprinse în noua grilă

Consiliul de Administraţie a luat act de informarea cu privire la audienţa noilor producţii difuzate de TVR 1 şi TVR 2, cuprinse în noua grilă.

Adresa doamnei Alexandra Ţigănaş privind solicitarea domnului Tudor Barbu referitoare la situaţia licenţelor de programe (filme, seriale, documentare etc.) achiziţionate şi care nu au fost difuzate până la data expirării licenţei

Consiliul de Administraţie a fost informat cu privire la situaţia licenţelor de programe (filme, seriale, documentare etc.) achiziţionate şi care nu au fost difuzate până la data expirării licenţei.

Diverse:

» doamna Anne Jugănaru consideră necesară îmbunătăţirea performanţelor emisiunii Reflector;

» doamna Anne Jugănaru consideră importantă prezenţa în grilă a unui număr mai mare de emisiuni dedicate copiilor.