loader
Foto

Eurovision. Concluzii și consecințe

România a pierdut dreptul de a participa la Eurovision. Duminică, 24 aprilie, de la ora 21.00, TVR 1 a găzduit dezbaterea privind situația generată de eliminarea României din concursul Eurovision.

 

Dezbaterea este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, 24 aprilie, de la 21.00, pe TVR 1 va fi difuzată o dezbatere privind situația generată de eliminarea României din concursul Eurovision. În prima parte a emisiunii, transmisă de TVR 1 în direct din studioul 4, Iuliana Marciuc, producătorul Selecției Naționale, Dan Manoliu, șeful delegației Eurovision România pentru mai multe ediții ale concursului și regizorul Selecției Naționale Eurovision 2016, compozitorul Horia Moculescu și Cezar Ouatu, membri ai juriului Selecției Naționale 2016 vor discuta despre decizia fără precedent privind eliminarea României din concursul muzical european și implicațiile acesteia.

Prin telefon, alături de invitații din studio, vor fi Ovidiu Anton, câștigător al Selecției Naționale Eurovision România 2016 și alți artiști care ne-au reprezentant în concurs. Ovidiu Anton nu va putea performa pe scena de la Stockholm în urma retragerii dreptului de participare la concurs pentru România.

În reportaje realizate de echipa TVR, telespectatorii vor putea vedea ce pregătiri a făcut Ovidiu pentru Stockholm: filmările cu echipa televiziunii naționale suedeze, SVT, pentru postcardul României în concurs, sedințe foto, concertul de promovare de la Amsterdam, evenimentul Israel calling de la Tel Aviv, întâlnirea cu fanii din Club Freddo București, dar și participarea la London Eurovision Party.

În partea a doua a emisiunii, Iuliana Marciuc extinde tema dezbaterii despre Eurovision: Elena Spanily, șef serviciu Relații Internaționale al TVR, va explica importanța cooperării între organizaţiile de radio şi televiziune și ce avantaje prezintă calitatea de membru EBU pentru o televiziune publică.

Emisiunea poate fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD și TVR+, de la 21.10.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.


Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.


Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt", ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria.

Ovidiu Anton a câștigat Selecția Națională 2016, cu piesa Moment of silence.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...