loader
Foto

Galerie foto

Insula Evia, sâmbătă, la Salutări din Sud

Pentru că este vară şi suntem în perioada concediilor, în fiecare sâmbătă, la TVR 2 şi TVR HD, de la ora 15.30, puteţi urmări un program inedit de călătorii.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Vreţi să plecaţi în vacanţă şi sunteţi indecişi? Noi vă propunem ca destinaţie, în această săptămână, insula Evia.

Evia este considerată a doua insulă ca mărime după Creta şi oferă numeroase frumuseţi naturale, plaje minunate, nenumărate obiective turistice, turism religios la Mănăstirea Sf. Ioan Rusul, turism balnear la apele termale Edipsos numite şi apele lui Syllas.

Evia este situată în partea de est a Greciei. Este o insulă care atrage în fiecare an mii de vizitatori de pe toate continentele.

Nordul insulei este cunoscut pentru plajele sale aurii, care se întind de-a lungul ţărmului mării Egee. Sudul regiunii se remarcă prin atmosfera misterioasă a munţilor şi scoate în evidenţă aşa numitele case "Drakospita".

Insula Evia este acoperită cu o vegetatie bogată, atât în munţi cât şi în văi. Apele limpezi sunt o atracţie căreia cu greu îi puteţi rezista. În portul Eretria găsiţi peşte proaspăt şi o serie de restaurante care servesc feluri delicioase.

Capitala Eviei este Halkida, un oraş frumos, cu o istorie pe măsură, care oferă tot confortul modern în tradiţia locului.

Turismul istoric aduce în prim-plan vestigiile arheologice ale oraşelor vechii Elade, cum ar fi: teatrul antic din Eretria, Kirinthos-ul arhaic, Distos, Artemisio, muzeul arheologic din Halkida, clădiri vechi în stil bizantin, castele - Drosinis, castrul Oreon şi altele.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


FILM.TVR.RO

Logo

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...