Precizări referitoare la comunicatul MediaSind

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 08 Iulie 2020
Comunicat MediaSind, între denaturare, manipulare și minciună.  
Televiziunea Romana

Sindicatul MediaSind loveşte din nou, cu un titlu greoi: Documente oficiale care dovedesc jaful instituţionalizat din SRTv: Televiziunea Română a fost prejudiciată cu peste 20 de milioane de euro, bani ce ar fi trebuit să fie recuperaţi de la cei responsabili încă din 2017!

Înainte de a trece propriu-zis la replică, trebuie remarcată lungimea comunicatului semnat de MediaSind. Sunt 1460 de cuvinte, în 30 de paragrafe, întinse pe 3 pagini…

După o primă citire, din oceanul de cuvinte şi de trimiteri la…, de paragrafe și link-uri, din mesaj rămâne mai nimic. Iar dacă cineva ar avea răbdare să îl parcurgă de câteva ori pentru a-i structura ideile şi pentru a-l înţelege, i-ar lua atât de mult timp încât n-ar vrea să mai aibă de-a face cu aşa ceva niciodată. Un haloimăs!

Probabil a luat o zi întreagă să fie scris. Ziua aia se pune drept muncă? Iar dacă se socoteşte o medie de 10 comunicate pe lună (în lunile slabe, desigur) înseamnă că, din 20 de zile lucratoare, dumneavoastră munciţi 10 zile. Dar luaţi leafa pe o lună… Ăsta e un foarte bun business! N-ar trebui să le spunem asta şi colegilor din presa privată? Apropo, în zona aceea, la un holding de presă, luna trecută, s-au făcut concedieri de zeci de oameni; oameni care munceau zi-lumină fără să crâcnească, o făceau de dragul meseriei şi din dorinţa de a pune pe masă o pâine copiilor lor - nu făceau comunicate, adică.

Vă oferim o replică scurtă şi argumentată juridic, în mod profesionist, pe care o puteţi lua ca model în comunicatele dumneavoastră viitoare:

a) Referitor la Decizia nr. 16/2016 – SRTv şi orice instituţie publică ale cărei fonduri sunt auditate de Curtea de Conturi are dreptul, conform legii, să conteste măsurile dispuse de auditori. SRTv a contestat în parte măsurile cuprinse în Decizia nr. 16/2016, inclusiv măsura dispusă în legătură cu restructurarea.

b) SRTv a formulat acţiune în pretenţii împotriva fosta Splendid Media SRL, în prezent ONE DIGITAL STORE SRL, obiect al Dosarului nr. 24.727/3/2015, acţiune care a fost admisă, instanţa obligând pârâta să plătească SRTv suma de 24.857.827,90 lei. În vederea recuperării sumei datorate SRTv a introdus cerere la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

c) În comunicat vorbiţi despre ”…finanţarea TVR Chişinău” - Dar, domnilor de la MediaSind, nu există TVR Chişinău. Vorbiţi despre TVR şi nici măcar asta nu ştiţi?

d) În comunicat accentuaţi că ”jaful din TVR se petrece în mod sistematic iar autorii se bucură de protecţia şi complicitatea politicii” - asta e curat Brânzovenescu din ”O scrisoare pierdută” - dar dincolo de asta, ca să scrii aşa ceva, cu implicaţii atât de grave, înseamna că poţi demonstra oricând zisele tale.

Aveți ocazia s-o faceţi acum.

Daţi exemple, cu nume, prenume şi funcţii, atât ale autorilor jafului cât şi ale politicienilor care-i acoperă/care le ţin spatele…. Sigur, mai aveţi o şansă - ziceţi că aţi glumit sau că nu aveţi proprietatea termenilor şi poate se va uita.

În încheiere, reamintim că:

• MediaSind NU este un sindicat constituit la nivelul SRTv, ci al Agerpres. Prin urmare, aşa–zisa filială SRTv, invocată de MediaSind, nu are niciun temei legal;

• MediaSind îşi arogă drepturi în mod ilegal, acţionează în mod repetat şi abuziv, subminând activitatea Televiziunii Publice;

• Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, MediaSind devine un periculos colportor de minciuni şi sursă de fakenews;

• Prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea Televiziunii Române;

• Acţiunile MediaSind pot fi calificate drept grave şi periculoase iar Televiziunea Publică are dreptul, dar şi obligaţia, să ceară în instanţă încetarea acestor abuzuri împreună cu corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor aduse SRTv.

Şi, pentru prejudiciile de imagine cauzate prin aşa-zisul comunicat al sindicaliştilor şi prin cele asemenea acestuia, care îl preced, SRTv va intenta acţiune în daune morale împotriva MediaSind.

PS: Această replică a avut o treime din numărul de cuvinte folosite în comunicatul dumneavoastră. S-a citit în două minute jumate. S-a înţeles de toată lumea. Asta înseamnă eficienţă, domnilor. Şi acum, la treabă!

Că este de muncă …

 

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

 

*Precizările anterioare referitoare la acest caz