Aniversare Mariana Anghel şi recital Nicolae şi Tudor Furdui Iancu la TVR 1

TVR1 | Joi, 22 Septembrie 2022
Partea a cincea a Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor” Sibiu 2022 ne aduce programe artistice oferite de ansambluri şi interpreţi români, dar şi momente speciale pline de emoţie. Iuliana Tudor ni le prezintă pe 25 septembrie, ora 21.00, la TVR 1.
Furdui Iancu

Ansambluri din Mexic, Bulgaria, Serbia sau Turcia, alături de câteva dintre cele mai reprezentative ansambluri şi voci ale folclorului românesc ne-au încântat timp de patru seri de duminică.

A cincea parte a înregistrărilor de la Festivalul de Folclor „Cântecele Munţilor”, Sibiu 2022 ne propune întâlniri cu cântecul şi dansul românesc, din ţară şi de peste hotare. Pe 25 septembrie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor ne aşteaptă la TVR 1, pentru o seară de emoţie şi suflet românesc.

(w640) Iuliana Tu

Ne bucurăm, aşadar, duminică seară, de programele artistice oferite de Ansamblul „Dor transilvan”, alături de Iulia Bucur și Adriana Irimieș, Ansamblul „Doina Aiudului”, Călin Brăteanu alături de Taraful „Obcina” și Grupul folcloric „Bistrița aurie”.

(w640) Cantecele

Seara continuă cu momentele aduse în faţa publicului sibian de Orchestra de muzică populară a românilor din Voivodina, condusă de Roman Bugar, alături de Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin, Mariana Anghel - artista care anul acesta a sărbătorit, pe scena de la Sibiu, 40 de ani de activitate artistică, Adriana Anghel, Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu.

(w640) Mariana An

Spectacolul se vede şi în afara graniţelor ţării, la TVR Moldova şi TVR Internaţional, tot duminică seară, de la ora 21.00.

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților” este un proiect cultural care transformă Sibiul într-o veritabilă capitală a folclorului și tradițiilor de pretutindeni. 600 de artiști din țară și din străinătate au răspuns prompt invitației organizatorilor și în acest an. Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu a organizat a 47-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, în perioada 2-8 august 2022, la Sibiu. Televiziunea Română este coproducător al festivalului şi difuzează cele mai frumoase dintre spectacolele desfăşurate la Sibiu.

credit foto: FB Centrul Creaţiei Junii Sibiu

TVR +
Canalul TVR YouTube