loader

"Adevăruri despre trecut", episodul 3: Vânătorile lui Ceauşescu

RECOMANDARI

418 medalii, dintre care 270 de aur, pentru trofeele de cerb, urs, mistreţ şi capră neagră. În episodul 3 al seriei " Adevăruri despre trecut" de sâmbătă, 1 aprilie, ora 14.30, la TVR 1 şi TVR+, despre „primul vânător al ţării”.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ceauşescu a fost „primul vânător al ţării”. Pe lângă multe altele. A intrat în istoria mondială a cinegeticii cu un palmares formidabil: 418 medalii, dintre care 270 de aur, pentru trofeele de cerb, urs, mistreţ şi capră neagră. Dar peste 100 de fonduri de vânătoare îi erau destinate în exclusivitate - 11% din suprafaţa ţării - iar în organizarea vânătorilor se implicau de la prim secretar la miniştri, Securitatea locală şi centrală, direcţiile silvice, inspectorii de vânătoare şi sute de gonaşi.

(w882)

Pentru Ceauşescu, vânătoarea era munca de la sfârşit de săptămână: o făcea disciplinat, pentru a îndeplini planul naţional la export pentru vânat, dar şi pentru a-şi mângâia orgoliul de vânător neîntrecut.  De pe urma lui au rămas trofeele expuse la Muzeul cinegetic de la Posada şi câteva poveşti vânătoreşti, precum cea pe care urmează să o urmăriţi la Adevăruri despre trecut sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 14.30. Ediţia este şi online, pe TVR+.

(w882)

 

Realizator: Marian Voicu

Producător: Raluca Rogojină

 

Despre seria Adevăruri despre trecut:

Din 18 martie, TVR 1 a început difuzarea unei serii nou-nouţe Adevăruri despre trecut. Adevăruri nostalgico-dureroase despre un trecut pe care l-am trăit mulţi dintre noi şi pe care cei de azi le vor digera ca pe ceva de neînchipuit.

„Despre ce se ştia şi ce se petrecea de fapt în România înainte de 1989 continuăm să vorbim în noua serie Adevăruri despre trecut, începând de sâmbătă, 18 martie, de la 14.30, la TVR 1”, spune Raluca Rogojină, producătorul seriei.

 

 
Infertilitatea în România: O problemă demografică și socială urgentă | VIDEO

Declinul demografic din România reprezintă o problemă stringentă, reflectată în numărul alarmant de scăzut al nașterilor. Statisticile recente, ...

Boala, adesea privită ca o adversitate, poate fi interpretată ca o lecție fundamentală despre viață. O ediție "Eu pot!" despre curaj, reconectare ...

„Doamnelor și domnilor, să fie foarte clar, Calofir nu cântă!”

Vasile Calofir este invitat în emisiunea moderată de Adrian Enache la TVR 2. Cu ce compensează actorul lipsa glasului de privighetoare aflăm ...