TVR, lider de audienţă la debutul CM de Fotbal FIFA Qatar 2022

TVR.RO | actualizat: Vineri, 25 Noiembrie 2022
Deschiderea oficială şi comentariile din studio care au prefaţat, pe 20 noiembrie, transmisiunea în direct a ceremoniei de deschidere au adus TVR 1 pe primul loc, atingând audienţe de 3,3% RTG/9,9% Share, pe targetul Urban 18+.
logo mondial qatar

•    Spectacolul fotbalistic se vede la TVR, în direct şi în exclusivitate!

Cel mai important eveniment sportiv al anului – Campionatul Mondial de Fotbal FIFA Qatar 2022 - a poziţionat TVR 1 în topul audienţelor atât pe durata transmisiei ceremoniei de deschidere, cât şi la meciul disputat între Qatar şi Ecuador.

Deschiderea oficială şi comentariile din studio care au prefaţat transmisiunea în direct a ceremoniei au adus TVR 1 pe primul loc, atingând audienţe de  3,3% RTG/9,9% Share, pe targetul Urban 18+.

Meciul de debut al Cupei Mondiale a fost urmărit în prima repriză de aproape 1 milion de telespectatori. Astfel, TVR 1 a ocupat locul 1 atât pe targetul Naţional 18+ (RTG 6,3%/Share14,4%), cât şi la nivel Urban 18+  (RTG 7,2%/Share17,9%).

Minutul de aur a fost înregistrat la ora 18.34, când, la nivel Naţional, peste 1 milion de telespectatori au urmărit TVR 1.

Repriza a doua a meciului a plasat TVR 1 pe locul 2 pe toate segmentele de public, iar întreaga zi de duminică a poziţionat TVR pe locul 3 în topul grupurilor de televiziuni.


Televiziunea Română transmite în direct şi în exclusivitate până pe 18 decembrie, la TVR 1 şi TVR 2, cea mai iubită întrecere sportivă a planetei – CM FIFA Qatar 2022.

Cel mai bun meci al zilei va putea fi urmărit, în reluare, la TVR INFO, de la ora 23.15.

Meciurile de fotbal pot fi vizionate în direct şi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe ecranele amplasate în apropierea scenei din cadrul Târgului de Crăciun. Pe TVR+ meciurile pot fi urmărite pe livestreamurile canalelor, la ora difuzării lor. 

Programul transmisiilor de la CM Qatar 2022, faza grupelor, poate fi consultat aici. Informaţii în timp real, dar şi programul actualizat al evenimentului se regăsesc pe site-ul sport.tvr.ro

*Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o staţie TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.
**Cotă de piaţă (Market Share – SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Sursa: Kantar Media, date prelucrate SRTv



Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol