„Cadavrul viu”, de Lev Tolstoi, la TVR Iași

TVR.RO | actualizat: Marţi, 09 Noiembrie 2021
Casa de Producţie TVR spune „La mulţi ani, Mariana Mihuţ!” și vă invită să urmăriți o montare de excepţie - spectacolul „Cadavrul viu”, luni, 8 noiembrie, la ora 18:30*, pe TVR Iași.
teatru

„Cadavrul viu”, de Lev Tolstoi, o adaptare pentru TV, din anul 1975, de Cornel Popa și Valentin Plătăreanu

În distribuție:  Amza Pellea, Gina Patrichi, Mariana Mihuț, Valentin Plătăreanu, Clody Bertola, Fory Etterle, Migri Avram Nicolau, Tamara Crețulescu, Constantin Rauțchi, Florin Scărlătescu, Dinu Ianculescu, Ion Henter, Virgil Ogășanu și alții.

Redactor: Alexandra Orban

Muzica: Xenofont Socolov

Costume: Ion Olaru

Decoruri: Vasile Rotaru

Regia artistică: Cornel Popa

Edificatoare pentru adâncimea caracterologică a personajelor și pentru tensiunea dramatică ce definește relațiile dintre ele, sub semnul unor puternice conflicte de ordin moral și sociologic, creația marelui scriitor rus, Lev Nikolaevici Tolstoi  își află o remarcabilă și totodată memorabilă înfățișare în spectacolul de teatru de televiziune cu piesa „Cadavrul viu”, realizat de regizorul Cornel Popa în anul 1975. Este un bun prilej, daca nu chiar un privilegiu, de a va putea reîntâlni cu mari personalități ale arte interpretative, în frunte cu : Gina Patrichi, Amza Pellea , Fory Etterle,  Mariana Mihuț și alții. (Ion Parhon)

Traducerea Alexandru Kirițescu și Tamara Gane

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră