Teatru TV: „Amadeus”, de Peter Schaffer

TVR.RO | actualizat: Vineri, 08 Octombrie 2021
În luna iulie, la TVR Iași, Teatrul TV nu ia vacanță! Luni și marți, 12-13 iulie, la ora 18.30*, în seria „Mari actori”, v-am invitat să urmăriți piesa de teatru: „Amadeus”,  de Peter Schaffer .
teatru

Traducere: Beatrice Staicu

Distribuția: Radu Beligan, Răzvan Vasilescu, Irina Mazanitis, Paul Ioachim, Alfred Demetriu, Theodor Danetti, Nicolae Dinică, Mihai Stan, Jorj Voicu.

Momentul de operă realizat de Felicia Filip, Cristian Mihăilescu, Adriana Zagreanu.

Ilustrația  muzicală: Lucian Ionescu / Scenografia decor: Gheorghe Constantin / Scenografie costume: Eugenia Botănescu / Imaginea: George Grigorescu / Redactor: Alexandra Orban

„Amadeus” este o dramă despre ultimii ani de viață ai lui Wolfgang Amadeus Mozart, așa cum sunt povestiți de Salieri, un muzician complexat aflat, în ciuda diferenței de vârstă, într-o competiție - nu doar muzicală - cu genialul compozitor. Acțiunea se desfășoară la sfârșitul secolului al XVIII-lea cu precădere în Viena. Textul este structurat ca un flash back segmentat al lui Salieri care, la bătrânețe, este vizitat de un preot pentru a se spovedi, pretext pentru a derula în fața ochilor noștri, viața plină de excese a lui Mozart, compozitorul pe care astăzi îl știe și admiră o lume întreagă.

 

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.