TEATRU ÎN TVR: Spectacolele perioadei 10-25 iunie

TVR.RO | actualizat: Luni, 27 August 2018
Televiziunea Română, prin Casa de Producție TVR, a redeschis stagiunea ”TEATRU ÎN TVR”. Pentru al doilea an consecutiv, grădina televiziunii a devenit spațiu pentru teatre, actori și publicul lor. Iată care este programarea spectacolelor pentru luna iunie:
stag vara

10 iunie

ora 11.00 Teatrul Coquette – „Vulpea şi Corbul”

Spectacol pentru copii inspirat de îndrăgita fabulă cu același nume, scrisă de La Fontaine.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu, Ingrid Bonţa

10 iunie

20.30 Teatrul Coquette – „Valsul Hazardului” de Victor Haim

Distribuţia: Ruxandra Bălaşu (Fata), Mihai Căpăţînă (Îngerul)

Regia: Ingrid Bonţa

Scenografia: Daniel Divrician

Un spectacol ca o spumă de şampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducţie la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este un joc ale cărui atuuri sunt replicile, iar cărui miză creşte cu fiecare minut.

11 iunie

ora 11.00 Teatru la Cinema – „Micul Prinţ”

Spectacolul este o adaptare interactivă după povestea „Micul Prinț” de A. de Saint-Exupery. Copiii vor fi companionii Micului Prinț și ajutor de nădejde în aventură.

Distribuție: Gabriel Arsenie, Ligia Toniță, Sabina Arsenie

11 iunie

ora 14.00 Teatru la Cinema – „Aventurile Bunicuţei Julieta”

Cu: Crina Zvoboda

Spectacol de ventrilocie recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani.

17 iunie

ora 11.00 Teatrul „Stela Popescu” - „Domnul Goe şi ai lui” musical de Roman Vlad

Regia: Dan Tudor

Adaptare după schiţele lui I.L. Caragiale

Cu: Stela Popescu, Daniel Filipescu, Andrei Lazăr, Andreea Blidariu, Ştefan Popov, Raluca Straia, Ramona Olteanu, Silviu Mihăilă, Rodica Ştefan, Adrian Dima, Florian Bala, Ştefan Fieraru

Spectacolul este o tălmacire contemporană a schiţelor lui Caragiale, o producţie care îmbină comicul de situaţie cu neprevăzutul.

Regia: Dan Tudor

24 iunie, începând cu ora 11.00 – spectacolul interactiv pentru copii „Cei trei purceluşi” (amânat din data de 18 iunie a.c. din cauza condiţiilor meteo)

„Cei 3 purceluşi” - Teatru la Cinema.

Cu: Ana-Maria Cucută, Ioana Ernea

Cu toţii ştim povestea celor trei purceluşi care îşi construiesc case, dar e mult mai amuzant să îi vedem la treabă, să îi punem piedică lupului sau să-l ajutăm să sufle peste case.

Şi asta nu fiindcă am fi răi, ci ca să le arătăm tuturor că graba şi lenea strică treaba şi că, dacă vrei să faci un lucru bun şi durabil, trebuie să îţi pui mintea la contribuţie şi să nu te fereşti de muncă.

Spectacol de teatru interactiv și păpuși recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani.

(w500) Teatru in

24 iunie

ora 20.30  Teatru la Cinema - „Nimic nu-mi scapă”

adaptare după comedia „Încurcă lume” de Adolf de Herz

Regia: Mihai Baranga

Cu: Andra Iulia Stoicescu, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Cristi Toma, Mihai Baranga,

Paula Chirilă

Iată rețeta perfectă pentru o seară minunată petrecută împreună cu prietenii tăi! Ingrediente: Un conţinut incendiar (aventura organică, trio conjugal bio, umor pur), cinci actori, un regizor. Mod de preparare: ingredientele se pun în scenă asistat, într-un spaţiu deosebit: la TVR.

25 iunie

Ora 11.00  Teatru la Cinema - „Magic Fairy Tale”

Cu: Cristina Strecopîtov

O călătorie în minunata poveste a Zânei Magice. Cei mici și cei mari se vor bucura de un spectacol pe scenă și devin mici magicieni. Ca într-o adevărată vrajă, doar cu o baghetă fermecată, ei învață trucuri hazlii și formule magice ce vor transforma fanteziile în realitate, pentru că în lumea poveștilor totul este permis! Spectacol recomandat copiilorcu vârsta între 3 şi 9 ani.

25 iunie, de la ora 20.30 – Teatrul Nottara, în colaborare cu Asociaţia Eurofest, prezintă spectacolul excepţional „Maria Callas – La Divina”, cu prilejul împlinirii a optzeci de ani de la naşterea regizorului Radu Gabrea.

„Maria Callas – La Divina” după "Master Class" de Terrence McNally, Teatrul Nottara și Asociaţia Eurofest

Spectacol excepțional, cu prilejul împlinirii a optzeci de ani de la nașterea regizorului Radu Gabrea.

Regia: Radu Gabrea

Distribuția: Victoria Cociaş, Andreea Măcelaru Şofron, Ruxandra Urdăreanu – soprană, Daniel Madia – tenor și Mihai Vârtosu.

Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Nottara în 1997 având-o în rolul principal tot pe Victoria Cociaş.

Spectacolul a avut un răsunet extraordinar atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind prezentat cu succes în Australia, la Canberra, Sydney și Melbourne, precum şi în SUA, la New York - Columbia University Theatre, la Washington DC - Rosslyn Theatre.

Despre interpretarea Victoriei Cociaş s-au scris cu acest prilej, cronici elogioase:

„O interpretare excepțională, cum demult nu s-a mai văzut la Washington. Un spectacol remarcabil condus, cu o mână de maestru de regizorul Radu Gabrea” (Kyra Winthrop –St. Gery).

„O mare actriță într-un spectacol de zile mari.” (James Claridge); „Publicul a fost entuziasmat de prestația artistică excepțională a Victoriei Cociaș.” (KT Television – Washington).

Au urmat Helsinki (Finlanda), precum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Tampere.

„Trebuie neapărat să o vedeţi pe Victoria Cociaş, interpreta rolului marii Dive. „Seducătoare, mai ales în pasajele care îmbină intelectualul cu patosul” scrie Jukka-Kajava (Helsinki Sanomat).

Durata: 2 h și 15 min. (cu pauză)

Accesul la aceste spectacole se face prin achiziţionarea de bilete.

Biletele pot fi achiziţionate şi în zilele desfăşurării spectacolelor, cu o oră înaintea începerii reprezentaţiilor, de la casa mobilă amenajată la intrarea TVR din Calea Dorobanţilor nr. 191 (lângă Troiţă).

Pentru cele trei spectacolele prezentate de Teatru la Cinema: „Cei trei purceluşi”, „Magic Fairy Tale” (spectacole pentru copii) şi „Nimic nu-mi scapă” (spectacol pentru adulți) biletele pot fi rezervate la numărul de telefon 0310051620 sau pot fi achiziţionate de pe site-ul www.teatrulacinema.ro. Preţurile biletelor sunt după cum urmează: 19 lei/bilet la spectacolele pentru copii şi 39 lei/bilet la spectacolul pentru adulţi.

Pentru spectacolul eveniment „Maria Callas – La Divina” bilete se pot achiziţiona atât online, de pe site-ul Teatrului Nottara (http://new.nottara.ro/?sid=34), cât şi la casa de bilete a Teatrului Nottara, Bulevardul Magheru nr. 20.

Preţul biletelor diferă în funcţie de poziționarea faţă de scenă: de la 17,28 lei/bilet la 20,52 lei/bilet.

Important:

Accesul se va face exclusiv prin zonele stabilite şi marcate de organizatori.

Rugăm spectatorii să respecte, pe durata reprezentaţiei, locurile desemnate în spaţiul de spectacol.