Evenimente la TEATRU ÎN TVR

TVR.RO | actualizat: Luni, 27 August 2018
Duminică, 25 iunie, la ora 20.30, în cadrul programului Teatru în TVR, ne amintim de viața și creația lui Radu Gabrea, care în 20 iunie ar fi împlinit 80 de ani.
cocias

Teatrul Nottara și Casa de Producție TVR prezintă: MARIA CALLAS – LA DIVINA, spectacol exceptional în stagiunea Teatru în TVR

După “Master Class”, de Terence McNally

Traducere: Antoaneta Ralian

Regia: Radu Gabrea

(w235) cocias

Distribuția: Victoria Cociaş, Andreea Măcelaru Şofron, soprana Ruxandra Urdăreanu, tenorul Daniel Madia și Mihai Vârtosu.

Premiera spectacolului a avut loc la Teatrul Nottara în 1997 având-o în rolul principal tot pe Victoria Cociaş.

 

Spectacolul a avut un răsunet extraordinar atât în ţară, cât şi peste hotare, fiind prezentat cu succes în Australia, la Canberra, Sydney și Melbourne, precum şi înAmerica, la New York - Columbia University Theatre, la Washington DC - Rosslyn Theatre.

Despre interpretarea Victoriei Cociaş s-au scris, cu acest prilej, cronici elogioase:

“O interpretare excepțională, cum de mult nu s-a mai văzut la Washington. Un spectacol remarcabil condus, cu o mână de maestru de regizorul Radu Gabrea.” (Kyra Winthrop –St. Gery)

“O mare actriță într-un spectacol de zile mari.” (James Claridge)

“Publicul a fost entuziasmat de prestația artistică excepțională a Victoriei Cociaș.” (KT Television –Washington).

Au urmat Helsinki în Finlanda, precum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Tampere (“Trebuie neapărat să o vedeţi pe Victoria Cociaş, interpreta rolului marii Dive. Seducãtoare, mai ales în pasajele care îmbină intelectualul cu patosul” - scrie Jukka-Kajava – Helsinki Sanomat)

Biletele pentru spectacolul ce va avea loc în grădina TVR, în cadrul programului Teatru în TVR, pot fi cumpărate de la casieria Teatrului Nottara și de pe site-ul teatrului.

***

Vă reamintim că, și în această vară, grădina TVR a devenit spațiu de joc pentru teatrele partenere în programul Teatru în TVR.

Iată care sunt spectacolele programate zilele următoare:

(w640) teatru in

17 iunie

„Domnul Goe şi ai lui” musical de Roman Vlad

Regia: Dan Tudor

Adaptare după schiţele lui I.L. Caragiale

Coregrafia: Ștefan Soare

Cu: Stela Popescu, Raluca Straia, Ramona Olteanu, Andreea Blidariu, Ștefan Popov, Ștefan Fieraru, Silviu Mihăilă, Adrian Dima, Florian Bala.

Îşi dă concursul Baletul Teatrului „Stela Popescu”

Spectacolul este o tălmăcire contemporană, vie și palpitantă, a schiţelor lui Caragiale, o producţie care îmbină comicul de situaţie cu neprevăzutul, o derulare filmică sub inspirata baghetă regizorală a lui Dan Tudor. Goe, Mamiţa, Mam Mare, călătorii ciudaţi – toţi aşteaptă publicul în trenul buclucaş, în toate gările uitate de Dumnezeu, în care orice se poate întâmpla!

18 iunie

ora 11.00  Teatru la Cinema - „Cei 3 purceluşi”

Cu: Ana-Maria Cucută, Ioana Ernea

Cu toţii ştim povestea celor trei purceluşi care îşi construiesc case, dar e mult mai

amuzant să îi vedem la treabă, să îi punem piedică lupului sau să-l ajutăm să sufle peste case.

Spectacol de teatru interactiv și păpuși recomandat copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani