„Teatru în TVR” - o nouă săptămână cu spectacole de comedie

TVR.RO | actualizat: Luni, 09 Septembrie 2019
Ce reprezentaţii vedem în săptămâna 2 - 8 septembrie a stagiunii „Teatru în TVR” – mai jos, în articol. Spectacolele de teatru au loc în aer liber, la Grădina Moliè re.

Miercuri, 4 septembrie, ora 20.30:

Rotary Entertainment

„Cum se face” – regia și scenariul Octavian Strunilă

(w500)

Când 5 actori buni se adună, iese o comedie pe cinste!

Spectacolul – scris și regizat de Octavian Strunilă - este o super-comedie de bun gust despre viața oamenilor de teatru. Acest spectacol aduce întotdeauna bucurie în sufletele spectatorilor și reușește să pună mari semne de întrebare vis-a-vis de cariera pe care ne-o alegem în viață.

Reprezentațiile cu acest titlu vor avea distribuții diferite. Iată pe cine putți vedea miercuri, 4 septembrie: Octavian Strunilă, Andreea Mateiu, Paul Ipate, Anca Sigartău, Alexandru Conovaru.

BILETE ONLINE AICI

 

Joi, 5 septembrie şi vineri, 6 septembrie, la ora 21.00

Coproducție TVR – Teatrul Arte dell’Anima

„Acești nebuni făţarnici” de Teodor Mazilu

(w640)

La prima vedere, protagoniștii nu par a fi „nebuni”. Aceștia își doresc să trăiască bine, au nevoie de dragoste și concep felurite combinații, unele destul de iscusite, pentru a-şi realiza planurile. Ei vor să trăiască „după cum îi taie capul”, satisfăcându-și pofte efemere şi interese meschine, în afara oricăror reguli. Au sau nu un ideal?

Omul se pierde tot mai mult în realități virtuale, astfel că evoluția speciei noastre este pusă sub semnul întrebării. Rămâne de văzut ce mai rămâne din principiile etice și morale de odinioară.

Spectacolul prezintă într-o dinamică agilă, îmbibată de absurd, ipocrizia și prostia.

Într-o lume în care totul se întâmplă pe repede înainte, secolul vitezei, cum este numit, vino să privești din afară o lume guvernată de haos și vicii. Fii și tu spectator în „Absolut!”

Din distribuție fac parte Irina Cojar – Camelia, Crina Lință – Silvia, András Demeter – Iordache, George Rotaru – Dobrișor, Laur Drăgan – Omul cu capul în nori. Iar regia și scenografia sunt semnate de Silvia Roman.

ATENȚIE! Ambele reprezentații vor fi înregistrate pentru tv. Prin participare spectatorii sunt, implicit, de acord cu eventuala apariţie în cadrele care conţin public.

Înregistrarea va începe la ora 21.00. Vă rugăm să vă programați sosirea în intervalul orar 20.00–20.45.

BILETE ONLINE AICI

 

Sâmbătă, 7 septembrie, ora 20.30

Teatrul de Comedie

„Masa puterilor noastre”, de Petre Barbu, regia: Silvia Roman

(w640)

Din distribuție fac parte: András Demeter, Liliana Pană, Flavia Hojda, Costel Dobrescu, Olga Bela, Răzvan Rotaru și Andreea Alexandrescu.

Proiectul s-a numărat printre câștigătorii concursului COMEDIA ŢINE LA TINEri, proiect iniţiat de Teatrul de Comedie, promovează şi susţine tinerii regizori.

„(…) Cu vreo patru ani în urmă, am descoperit cu uluire și bucurie că sunt în stare să rezolv exercițiile cu „ridicarea la putere a unui număr natural” din manualul de matematică de clasa a V-a. Așa am scris piesa „Masa puterilor noastre”: cu gândul să răspund la aceste întrebări. Nu știu dacă am reușit să răspund convingător. Dar sunt convins că învățătura dobândită în școală m-a ajutat să ajung ceea ce sunt acum: un om,” afirmă scriitorul Petre Barbu, cel care semnează piesa.

„Un spectacol caleidoscop. Un macaz al perspectivelor pragmatice. Un travaliu al cunoașterii și al domesticirii celor mai adânci și intime frici, vulnerabilități, dorințe, visuri. Un spectacol cu și despre familie, pierdere, resemnare și nu în ultimul rând, despre dragoste. Despre noi. (…)”, spune  Silvia Roman.

BILETE ONLINE AICI


Duminică, 8 septembrie, ora 20.30:

Teatrul Coquette

„Magnolii și cianură” de Olga Delia Mateescu

(w640) Magnolii s

Regizor: Ingrid Bonța

Scenografia: Daniel Divrician

Cu: Orodel Olaru, Irina Ungureanu, Alexandra Gabriela Niță, Alexandru Mandu

ATENȚIE! Reprezentația va fi înregistrată pentru tv. Prin participare spectatorii sunt, implicit, de acord cu eventuala apariţie în cadrele care conţin public.

BILETE ONLINE AICI

 

***

Televiziunea Română continuă programul „Teatru în TVR”, având în plină desfăşurare o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului „Teatru în TVR”. Se joacă 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Molière, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.