loader
Foto

Actrița Rodica Mandache, la „Rețeaua de idoli” | VIDEO

Despre invitata Irinei Păcurariu la „Rețeaua de idoli”, în ediția de luni, 11 octombrie, de la ora 21.00, se spune că este o bucurie de om.

 

Înțelepciunea, farmecul, delicatețea și umorul actriței Rodica Mandache sunt ingredientele care transformă un interviu într-o adevărată lecție de viață. Reîntoarsă în teatrul în care a intrat pentru prima dată la 3 ani, de mână cu mama ei, Rodica Mandache a mărturisit:

„Eram fascinată de cortină, nici acum nu sunt sigură că mă pot uita la ea fără să simt cum năvălește magia peste mine. Părea ultima barieră către o lume în care misterele nu se lăsau dezlegate. Nu mă așteptam să trec vreodată dincolo de ea....", povestește Rodica Mandache, la 78 ani.

(w882)

Interviul a avut loc la puțin timp după ce a terminat de scris o carte în memoria colegului ei din studenție, Ovidiu Iuliu Moldovan, iar actrița probează incredibila ei capacitate de a rămâne actuală în epoca unei alte generații, care o iubește, o distribuie în montări noi și o păstrează în lumina scenei.

"Rodica Mandache a povestit că pandemia a fost o bornă pe care a trecut-o cu motoarele pornite. Îmi spunea că își amintește un reportaj făcut după Revoluție. Acolo erau două femei, una plângea tragedia că i-a fost distrusă casa, alta, în aceeași situație reacționa la polul opus: - Au distrus-o? Nu-i nimic, o să fac alta. Așa și eu, spune invitata specială a acestei ediții, într-o perioadă în care toți se plâng, am găsit resurse să pornesc "hidocentrala". Am fost onorată și sedusă de optimismul, umorul, erudiția și înțelepciunea acestei doamne, un om extrem de puternic, într-o platoșă de vulnerabilitate care a devenit marca ei personală", spune realizatoarea Irina Păcurariu.

(w882)

Portretul Rodicăi Mandache este completat și prin ochii mai tânărului său coleg de scenă și bun prieten, actorul Marius Manole.

„Ce știți despre Rodica Mandache și nu știm noi?

Eu știu că e un om extrem de puternic. A trecut prin niște momente incredibile. Fiind un om atât de optimist, vesel și darnic cu cei din jur, m-am gândit că niciodată nu a trecut prin nimic greu. Apoi am aflat că a trecut prin momente complicate și extrem de grele în viață și că nu i-a fost deloc ușor. Dar s-a ghidat tot timpul după deviza ”fruntea sus genunchii tari” și a mers înainte. Ne „îmbolnăvește” și pe noi de optimismul acesta”, spune Marius Manole la „Rețeaua de idoli”, în ediția de luni, 11 octombrie, de la ora 21.00.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...