Noi reprezentaţii în programul Teatru în TVR

TVR.RO | actualizat: Marţi, 28 Iunie 2016
Televiziunea Română a lansat "Teatru în TVR", iar cea de-a doua reprezentaţie se va juca pe 10 iunie, începând cu 20:30.  Casa de Producție ne invită să urmărim spectacolul „Clipe de viață" de W. Saroyan. Luni, 6 iunie, la TVR2 și sâmbătă, 20:00, la TVR 3.
Teatru tv
Teatru tv
Teatru tv
Teatru tv

Demersul „Teatru în TVR" vine în spiritul unei tradiţiii de şase decenii în care Televiziunea Română a promovat teatrul pe micile ecrane şi continuă, în ciuda problemelor financiare, prin Casa de Producţie TVR, să producă şi să difuzeze adaptări tv.

Următoarele reprezentații  pe care le puteți vedea „la noi acasă" sunt programate în 5, 10 și 17 iunie, la ora 20.30.

Duminică, 5 iunie, în curtea TVR veţi putea urmări spectacolul „De la Caragiale la Șalom Alehem", o producție a Teatrului Evreiesc de Stat

Autori: Ion Luca Caragiale și Șalom Alehem

Dramatizare: Edith Negulici

Regia: Colectivă

Scenografia: Adina Mastalier

Distribuţia pe roluri:

Ion Luca Caragiale: Cornel Ciupercescu
Șalom Alehem: Rudi Rosenfeld
Tincuţa, Tanti Mița: Viorica Bantaș
Măndica: Geni Brenda
Spiridon, Motl, Goe: Cabiria Morgenstern
Mița, Ea, Mamița: Arabela Neazi
El: Veaceslav Grosu
Veta, Mam’mare: Dorina Păunescu
Rică: Tudor Istodor
Soţia: Luana Stoica
Soţul: Mihai Ciucă
Călătorul I: Neculai Predica
Călătorul II: Nicolae Călugărița
Conductorul, Ospătarul: Nicolae Botezatu
Mihai Eminescu: Mircea Dragoman

Biletele pentru spectacol pot fi cumpărate de la Teatrul Evreiesc de Stat și de la casa de bilete mobilă de la intrarea TVR, înainte de spectacol. Accesul publicului se va face prin intrarea Pangrati începând cu ora 19.45.

Atenție: spectacol în aer liber

***

Nu ne abatem nici de la programul nostru obișnuit, astfel că luni, 6 iunie, pe TVR 2, de la ora 19:20, a fost difuzată piesa Clipe de viaţă de William Saroyan.

Spectacolul, înregistrat de TVR în anul 1967,  face parte din Arhiva de Aur a Televiziunii, iarrolurile sunt interpretate de colectivul Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”.

In distributie: Liviu Ciulei, Dan Damian, Petre Gheorghiu, Gina Patrichi, Dumitru Onofrei, Dorin Dron, Dumitru Furdui, Dumitru Dumitru, Gheorghe Novac, Geta Marutza, Ana Negreanu, Catalina Pintilie, Gheorghe Oprina, Fory Eterle, Mircea Basta, Nicolae Mavrodin, Beatrice Biega, Mihaela Juvara, Mimi Enaceanu, Vasile Florescu, Niculita Teodoru, Ioana Cocea, Vasile Boghita, Traian Petrut, Traian Marinescu, Stefan Batan.

Scenografia Giulio Tincu

Ilustratia muzicala Niculita Teodoru

Regia artistica Liviu Ciulei

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator: András István Demeter.