loader
Foto

Naşii – o istorie a mafiei italiene

Joi, 30 iulie, ora 22.25, documentarul a prezentat fenomenul cunoscut sub numele de „cosa nostra" de-a lungul istoriei celor mai influenţi capi ai Mafiei.

 

Documentarul, cu titlul original Padrini, producţie Italia 2009, oferă o imagine de ansamblu asupra fenomenului mafiot, studiind temeinic lumea „subterană" a naşilor, a „familiilor" mafiote şi a membrilor lor.

Pe scenariul şi cu regia semnate de Roberto Olla, documentarul are la bază numeroase materiale de arhivă despre Mafie, datorate şi colaborării cu poliţia italiană. Realizatorii au făcut cercetări în arhivele din New York, Chicago sau Sydney.

(w882)

Filmul Naşii – o istorie a mafiei italiene prezintă fenomenul mafiot cunoscut sub numele de „cosa nostra", pe parcursul istoriei celor mai influenţi capi ai Mafiei şi a celor care şi-au dedicat viaţa prinderii acestora.

În prima parte a documentarului, acţiunea se plasează la sfârşitul anilor 1800, în timpul marelui flux de migraţie spre America de Nord şi cu personaje precum Don Vito Cascio Ferro, unul dintre capii Mafiei vremii, şi Joe Petrosino, şeful diviziei italiene a Poliţiiei din New York.

Filmul documentar este o trecere în revistă a Mafiei începutului anilor 1900, până imediat după război, trecând prin evenimente ce au devenit, din păcate, legendare, şi prezentând criminali a căror faimă i-a facut să ajungă mai apoi personaje în sute de filme...

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...