loader
Foto

Cheesecake cu lămâie și afine

LIFESTYLE

Un desert delicios, dulce-acrișor și lejer! O prăjitură de vară, dar care poate fi savurată în orice sezon, pentru că lămâi şi afine, principalele ingrediente, se găsesc în magazine, indiferent de anotimp. Creat în urmă cu peste 4000 de ani, de vechii greci de pe insula Samos, cheesecakeul s-a transformat de-a lungul secolelor, a căpătat noi ingrediente şi arome, ajungând un desert rafinat în toate meniurile marilor restaurante.

 

INGREDIENTE:

(pentru o formă rotundă cu diametrul de 20 cm sau una pătrată cu latura de 23 cm)

Pentru blat:

  • 100g crackers integrali
  • 100g făină de migdale sau migdale mărunțite
  • 100g unt topit
  • 70g zahăr tos

Pentru cremă:

  • 400g cremă de brânză (ca Philadelphia)
  • 225 afine proaspete (sau congelate)
  • 70g zahăr tos
  • 1 ou mare
  • Coaja rasă de la 2 lămâi
  • Sucul unei lămâi
  • 1 linguriță esență de vanilie

(w882) Cheesecake

MOD DE PREPARARE:

1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetează forma cu hârtie de copt, lăsând margini suficient de lungi, care atârnă peste margine, care să te ajute să scoți prăjitura din formă atunci când este gata.

2. Mărunțește crackers-ii împreună cu migdalele în robotul de bucătărie, până când obții un amestec de consistența nisipului. Pune compoziţia rezultată într-un castron, adaugă zahărul și untul topit, amestecă bine. Toarnă totul în forma tapetată cu hârtie, apoi presează cu fundul unui pahar, ca sa obții un blat uniform.

3. Pune crema de brânză în vasul unui mixer și amestec-o, la turație medie, timp de 1 minut. Adaugă, pe rând, zahărul, oul, coaja și sucul de lămâie, apoi esența de vanilie și amestecă, păstrând turația medie a mixerului, timp de circa 3 minute. În final, trebuie să obții o consistență fluidă și aerisită. Oprește mixerul, adaugă afinele și înglobează-le delicat, cu o spatulă.

4. Toarnă crema peste blatul din formă și netezește. Dă la copt pentru 30 – 35 minute, până când marginile s-au rumenit și crema a căpătat consistență.

5. Scoate din cuptor și lasă prăjitura să se răcorească minim 30 de minute pe un grătar. După ce o scoţi din formă, bagă prăjitura la frigider pentru cel puțin 3 ore, înainte de a o servi.

***

Sursă: smarandavornicu.ro

Credit foto: pexels.com

 
Descoperim Dobrogea autentică, la „Exclusiv în România

Atracțiile Dobrogei sunt inepuizabile, iar alături de Cristian Tabără vă așteptăm să ne însoțiți la început de vară într-o nouă ediţie ...

Cum s-au văzut alegerile din România la Budapesta? Vineri, la „Breaking Fake News”

În aceeaşi ediţie, despre Macron și conspirația șervețelului, dar şi despre cum s-a încheiat calea chiliană către socialism. Pe 23 mai, de la ...

Ce-ați citit în ultimii cinci ani? Consumul de cărți tipărite și ebook-uri, în Europa și SUA

Obicei cultural, nevoie de informare ori de evadare, parte din rația zilnică de hrană sufletească - oricum am numi-o, lectura face parte din ...