Teatru la TVR: „Micul infern” cu Ion Dichiseanu

TVR3 | actualizat: Vineri, 10 Aprilie 2020
Joi, 26 martie, de la ora 20:00, ați urmărit spectacolul „Micul infern”, de Mircea Ștefănescu! Piesa de teatru va fi reluată vineri, 27 martie, ora 14.00, la TVR 3.

Teatrul Național de Televiziune - 7 zile din 7 la TVR 3!

(w640)

Vă este dor de maestrul Ion Dichiseanu? Domniei Sale îi este dor de noi, toți! Așadar, vă invită la teatru tv. Putem sta acasă, putem rămâne împreună!

Scrisă în 1948, piesa nu a obținut, inițial, aprobarea de a fi montată în București, pentru că nu prezenta realitățile noului regim. Premiera absolută a avut loc în 1948, la Teatrul Mic și presa din acea vreme a împărțit lumea în două tabere: prima favorabilă, cealaltă ostilă. Piesa a avut parte de elogii, dar și de insulte grave şi din anumite considerente nu s-a mai jucat timp de douăzeci de ani. În 1968 a fost redată publicului, datorită eminentului om de teatru Ion Focșa, care se stabilise la Pitești, la Teatrul Al. Davila. Textul scris de Mircea Ștefănescu este o comedie, radiografia unei familii burgheze, pe parcursul a 40 de ani, timp în care au avut loc două războaie mondiale și o revoluție.

(w640)

În distribuție: Silvia Dumitrescu Timică, Lucia Mureșan, Ion Dichiseanu, Ștefan Radof, Emilia Dobrin, Dorin Moga, Ion Siminie

Muzica: H. Mălineanu/ Costume: Lidia Radian/ Decoruri: Mihaela Demetriade

Regia și adaptarea TV: Mihai Berechet

(w640)

Spectacol este preluat de la Teatrul Nottara în anul 1979.

***

În fiecare zi vă puteți bucura de două spectacole: la ora 14.00 reluarea spectacolului din seara precedentă, iar la ora 20.00 o altă piesă de teatru.

Revedeți vineri, 27 martie, la ora 14.00, „Micul infern”, de Mircea Ștefănescu! Informații despre acest spectacol gasiți pe pagina Casei de Producție a TVR.

Programul se poate modifica, în funcție de evenimentele curente. Vă rugăm să urmăriți pagina TVR, și paginile de Facebook și Instagram. Vom comunica în fiecare zi ce puteți vedea și la ce oră.

***

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și, în funcție de drepturi, online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István