Interviu cu Victor Cârcu | VIDEO

TVR.RO | actualizat: Marţi, 29 Noiembrie 2022
Urmăriți, un interviu de excepție cu Victor Cârcu, realizat de TVR împreună cu editura Integral!
carcu

TVR: Când veniți în România?

Victor Cârcu (CV): Cred că nu mai vin. Niciodată nu pot să spun, dar sunt un tip comod. Am liniștea mea aici. Am fost de vreo două ori pe acolo și au fost numai întâlniri negative.

Nu am întâlnit pe nimeni care să vorbească ceva negativ despre dumneavoastră. În toate întâlnirile pe care le-am avut acum, legate de povestea acestui film, toți ne au povestit despre cât de inventiv sunteți.

CV: Nu vorbesc de oamenii aceștia, ci de cei care m-au chemat ca să mai pun o piesă la ei. Și a fost un boicot de zile mari.

Unde? La ce teatru?

CV: În Timișoara. Ceva de pe altă lume. Directorul și vreo trei actori erau clar cu mine, cei care mă mai știau, nu? Dar, 42 TVR de la Contabilitate, au blocat absolut bugetul. Au trebuit să facă tot felul de matrapazlâcuri, până când directorul a încercat să ia finanțarea de la alte piese. A fost un scandal.

Și atunci ați renunțat…

CV: Da, am regizat o piesă în Germania și am pus-o și aici. O dramaturgie proprie. În Germania s-a jucat de 800 de ori, în România doar de două ori. Asta e. Liniștea mi-am găsit-o aici.

***

Interviul integral îl regăsiți în volumul PHOENIX. HAR/JAR, realizat de TVR în parteneriat cu editura Integral.