Împreună cu TVR într-un moment istoric: Vizita Papei Francisc în România

TVR.RO | actualizat: Marţi, 28 Mai 2019
TVR, în calitate de partener media oficial, va produce toate emisiunile legate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în țara noastră. Pe 2 iunie, TVR va asigura semnalul pentru televiziuni din 200 de ţări.
Papa

Marile evenimente se văd la TVR. Vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în România, în perioada 31 mai - 2 iunie a.c., reprezintă un moment istoric, pe care televiziunea publică îl va mediatiza la cele mai înalte standarde.

TVR va desfăşura forţe tehnice şi umane impresionante pentru a reda fiecare etapă a vizitei Suveranului Pontif – de la București la Iași, la Sanctuarul Marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

105 camere de filmare pregătite pentru transmisiuni în direct, 54 de camere individuale cu transmisiune GSM, 11 Care de transmisiuni, 15 DSNG-uri, cel mai modern studio de emisie al TVR și peste 1.000  de profesionişti de televiziune vor acoperi live cele trei zile ale vizitei de stat, pastorale și ecumenice ale Papei Francisc.

Una dintre cele mai importante etape ale vizitei Papei Francisc în România va fi la Blaj, pe 2 iunie, acolo unde va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte dintre episcopii greco-catolici martiri. Evenimentul difuzat exclusiv de TVR va fi transmis în 200 de țări, inclusiv la CTV (Centro Televisivo Vaticano - televiziunea Vaticanului).

Programe speciale la TVR

În perioada premergătoare vizitei, începând de luni, 6 mai, TVR desfăşoară campania „Să mergem împreună. Papa Francisc în România”, care cuprinde reportaje, ştiri, documentare şi alte emisiuni marcând importanţa acestui eveniment.

De luni până vineri, la 10:55 și 16:55, TVR 1 difuzează, sub titlul „Să mergem împreună”, o serie de fillere, a câte 3-5 minute, având printre subiecte: biografia Suveranului Pontif, reformele majore inițiate de către acesta, dar și momente memorabile din timpul audienţelor generale ale Papei Francisc.

Emisiunile informative ale TVR 1 şi TVR 2 vor difuza știri, reportaje şi dezbateri cu specialiști. Din 7 mai, în fiecare zi, în Telejurnalele TVR vor fi  difuzate subiecte despre vizita Papei Francisc. De asemenea, în fiecare zi de vineri a lunii mai, „Tema Zilei”, difuzată după principalul jurnal de la TVR 1, va fi dedicată acestui subiect. În fiecare duminică, emisiunea „Universul credinței” va aborda şi ea, într-o rubrică specială, subiecte pe această temă.

În perioada 31 mai - 2 iunie, telespectatorii vor putea urmări la TVR atât transmiunile în direct legate de vizita Papei Francisc, cât şi filme, documentare şi reportaje despre Sanctitatea Sa.

Prezenţa Sanctităţii Sale Papa Francisc în România are loc la exact 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea, în mai 1999, de altfel prima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră, momente istorice trăite de telespectatori în exclusivitate la Televiziunea Română.

Ca o premieră, în timpul transmisiilor din cele trei zile ale vizitei Papei Francisc, TVR va asigura subtitrarea în limba română a slujbelor şi a discursurilor Suveranului Pontif.