Finala Cupei Mondiale de Rugby, în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD

TVR.RO | Miercuri, 30 Octombrie 2019
Noua Zeelandă şi Ţara Galilor joacă finala mică vineri, 1 noiembrie, de la ora 11.00, iar Africa de Sud şi Anglia îşi dispută trofeul sâmbătă, 2 noiembrie, tot de la ora 11.00.

Organizată în premieră în Asia, Cupa Mondială a ajuns aproape de final. După o fază a grupelor extrem de spectaculoasă, care s-a întins pe parcursul a trei săptămâni, au urmat duelurile eliminatorii. Un drum lung, cu meciuri care au captivat atenţia întregii planete.

Finala mică, programată vineri, 1 noiembrie, de la ora 11.00 şi transmisă în direct şi în exclusivitate de TVR 1 şi TVR HD aduce faţă în faţă echipele care au cedat în semifinale. Noua Zeelandă, campioana en titre, care a fost învinsă de Anglia cu 19 la 7, va întâlni Ţara Galilor, învinsă, de asemenea în semifinale, de Africa de Sud, cu 19 la 16.

Ţara Galilor şi Noua Zeelandă s-au întâlnit de 3 ori în cadrul Cupei Mondiale şi, de fiecare dată, selectionata All Blacks s-a impus. Finala mică a competiţiei se va desfăşura la Tokyo, vineri, 1 noiembrie şi va fi arbitrată de Wayne Barnes.


Cu trofeul William Web Ellis pe masă, Anglia şi Africa de Sud vor juca în finala celei de-a noua ediţii a Cupei Mondiale de Rugby 2019.


Africa de Sud  a câştigat Cupa Mondială în 1995, 2007 şi dacă va câştiga în 2019, ar însemna că istoria se repetă o dată la 12 ani.

Anglia a fost învingătoare o singură dată la Cupa Mondială, în 2003, în celebra finală decisă de drop-golul lui Jonny Wilkinson. Anglia este singura câştigătoare a Emisferei Nordice.

Cele două forţe ale rugby-ului mondial s-au mai întâlnit în 2007, în finala Cupei Mondiale, iar Africa de Sud a avut câştig de cauză, impunându-se cu 15 la 6.

Partida Anglia-Africa de Sud, care va fi transmisă în exclusivitate de TVR 1 şi TVR HD de la ora 11.00, sâmbătă, pe 2 noiembrie, va fi arbitrată de francezul Jerome Garces şi se va disputa la Yokohama.

TVR +
Canalul TVR YouTube