loader
Foto

Finala Cupei Mondiale de Rugby, în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD

Noua Zeelandă şi Ţara Galilor joacă finala mică vineri, 1 noiembrie, de la ora 11.00, iar Africa de Sud şi Anglia îşi dispută trofeul sâmbătă, 2 noiembrie, tot de la ora 11.00.

 

Organizată în premieră în Asia, Cupa Mondială a ajuns aproape de final. După o fază a grupelor extrem de spectaculoasă, care s-a întins pe parcursul a trei săptămâni, au urmat duelurile eliminatorii. Un drum lung, cu meciuri care au captivat atenţia întregii planete.

Finala mică, programată vineri, 1 noiembrie, de la ora 11.00 şi transmisă în direct şi în exclusivitate de TVR 1 şi TVR HD aduce faţă în faţă echipele care au cedat în semifinale. Noua Zeelandă, campioana en titre, care a fost învinsă de Anglia cu 19 la 7, va întâlni Ţara Galilor, învinsă, de asemenea în semifinale, de Africa de Sud, cu 19 la 16.

Ţara Galilor şi Noua Zeelandă s-au întâlnit de 3 ori în cadrul Cupei Mondiale şi, de fiecare dată, selectionata All Blacks s-a impus. Finala mică a competiţiei se va desfăşura la Tokyo, vineri, 1 noiembrie şi va fi arbitrată de Wayne Barnes.


Cu trofeul William Web Ellis pe masă, Anglia şi Africa de Sud vor juca în finala celei de-a noua ediţii a Cupei Mondiale de Rugby 2019.


Africa de Sud  a câştigat Cupa Mondială în 1995, 2007 şi dacă va câştiga în 2019, ar însemna că istoria se repetă o dată la 12 ani.

Anglia a fost învingătoare o singură dată la Cupa Mondială, în 2003, în celebra finală decisă de drop-golul lui Jonny Wilkinson. Anglia este singura câştigătoare a Emisferei Nordice.

Cele două forţe ale rugby-ului mondial s-au mai întâlnit în 2007, în finala Cupei Mondiale, iar Africa de Sud a avut câştig de cauză, impunându-se cu 15 la 6.

Partida Anglia-Africa de Sud, care va fi transmisă în exclusivitate de TVR 1 şi TVR HD de la ora 11.00, sâmbătă, pe 2 noiembrie, va fi arbitrată de francezul Jerome Garces şi se va disputa la Yokohama.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...

Oricât de atroce ar fi vremurile, umanitatea dăinuie. „Puterea binelui”, un documentar în premieră la „Ora Regelui”, pe TVR 1

Cu doar câteva zile înainte de 8 mai, Ziua Internațională a Crucii Roșii, la „Ora Regelui”, urmărim un documentar despre cea mai mare organizație ...