TEATRU ÎN TVR: noi spectacole în curtea TVR

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 12 August 2020
Cea de-a doua săptămână a stagiunii TEATRU ÎN TVR aduce în curtea Televiziunii Române reprezentaţiile actorilor de la Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Nottara şi Teatrul „L.S. Bulandra”, într-un repertoriu divers şi incitant.
Teatru in TVR 2020

În săptămâna 27 iulie - 2 august, reprezentaţiile încep la ora 21.00.

Cea de-a doua săptămână a stagiunii TEATRU ÎN TVR aduce în grădina Televiziunii Române reprezentaţiile actorilor de la Teatrul Dramaturgilor Români, Teatrul Nottara şi Teatrul „L.S. Bulandra”, într-un repertoriu divers şi incitant.

 

(w640) Teatru in

Luni, 27 iulie Teatrul Dramaturgilor Români ne invită la "Călătoarea şi Shakespeare", de Lucia Verona, în regia Ruxandrei Bălaşu.

Maestră a unui suspans plin de umor, Lucia Verona, scriitoare de romane polițiste, dramaturg, traducătoare a unor piese de Shakespeare, este autoarea unei călătorii dramatice într-un spațiu-timp distorsionat în volumul  Călătoarea și Shakespeare premiat în 2005 de Asociația Scriitorilor din București. Titlul volumului este și titlul spectacolului, regizat de Ruxandra Bălașu, în care intelectualismul cu accente comice marchează ideea că doar cel lipsit de informație poate duce cu sine „cutia Pandorei”, comentează Olga-Delia Mateescu

Aşa cum declară Ruxandra Bălașu, cea care semnează regia piesei, Călătoarea și Shakespeare este un joc al fanteziei, o provocare la „ce-ar fi dacă ar fi…”  Ce ar fi dacă într-o zi te-ai întâlni cu Shakespeare? Sau cu vreo ființă mitică? Ce ar fi dacă într-o zi te-ai trezi vorbind vorbe care nu sunt ale tale și ai gândi gânduri care nu sunt ale tale? Ce-ar fi dacă ai descoperi că fiecare dintre noi poate fi o Pandora care are de ales dacă deschide sau nu cutia? Și cum lumea întreagă e o scenă și toți oamenii actori cu intrări, ieșiri din scenă, nu poți decât să accepți jocul și să îți imaginezi. Așa să fie? “Așa este, dacă vi se pare”…”

Din distribuție fac parte: Monica Davidescu/ Ruxandra Bălașu,  Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dana Voicu şi mulţi alţii.

Vineri, 31 iulie, Teatrul „Nottara” debutează în actuala stagiune pe scena din curtea TVR cu spectacolul „Despre olteni, cu dragoste” după Marin Sorescu. Cu actorii Ion Haiduc şi Ada Navrot în rolurile principale, spectacolul în regia lui Constantin Fugașin este o comedie cu mult farmec după romanul La Lilieci, de Marin Sorescu.

Despre olteni, cu dragoste este un spectacol care are darul de a aduce relaxare, de a face spectatorul să fugă dintr-o lume haotică într-una așezată și să își aducă aminte de părinți, bunici, de copilarie.

Sâmbătă, 1 august, Teatrul „L.S. Bulandra” susţine în grădina TVR cea de-a doua reprezentaţie a spectacolului „Treapta a noua” de Tom Ziegler, regia Anca Maria Colțeanu. Având în distribuţie pe Manuela Ciucur, Catinca Maria Nistor , Oana Ștefănescu şi Adela Bengescu, spectacolul spune povestea unei mame alcoolice care, după ani, încearcă să reînnoade relaţia cu fiica sa.

Săptămâna teatrală este încheiată duminică, 2 august, de Teatrul Dramaturgilor Români cu spectacolul-concert IONA

După un scenariu al dramaturgului Marin Sorescu, un actor şi doi muzicieni: Lari Giorgescu, Adrian Nour şi Lucian Maxim transformă  IONA într- un spectacol concert în care muzica special compusă este interpretată live de cei doi muzicieni care devin și personaje ale poveștii. Alături de text şi muzică, mişcările şi limbajul corporal , elementele de decor și recuzită oferă spectatorului o deschidere mai mare către imaginar, profunzime și sens.

 

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii

(w235) 6

 

Cu sprijinul Primăriei Sectorului 1

(w235) 6

 

Proiect susținut de Fundația Fildas Art, prin programul Catena pentru Artă și
GRANDE GLORIA PRODUCTION SA, prin mărcile Hygienium și Grande Natura.
Mulțumiri S.C. Stage&Ledtech SRL și BEST ADVERTISING & CONSULT SRL!