loader
Foto

Galerie foto

Emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu”, difuzată la TVR Cultural din 4 martie

TVR Cultural difuzează, în memoria criticului literar Alex Ștefănescu, emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu”, începând de luni, 4 martie, de la ora 21.50, cu reluare a doua zi, de la ora 11.50.

 

Emisiunea lui Alex Ștefănescu despre scriitorii români contemporani a fost difuzată la TVR Cultural între anii 2007 și 2009 și este formată din 62 de ediții.

Regia emisiunii care va fi transmisă din 4 martie, semnată de Andrei Măgălie, este una inedită: s-au folosit panouri de sticlă în care se proiectează imagini din arhiva TVR cu scriitorii despre care povestește Alex Ștefănescu.

Realizator: Andrei Măgălie. Producător: Lucia Constantinescu.

Emisiunea este difuzată la TVR Cultural de luni până duminică, de la ora 21.50 (luni-vineri, cu reluare 11.50 a doua zi) și 18.50, pentru zilele de sâmbătă și duminică.

În anul 2008, emisiunea „Istoria literaturii române contemporane, cu Alex Ștefănescu” a primit Premiul APTR pentru emisiuni culturale.

Alex Ștefănescu a mai realizat, la Televiziunea Română, „Tichia de mărgăritar” şi „Iluminatul public”.

În anul 2005, Alex Ștefănescu a publicat lucrarea „Istoria literaturii române contemporane”, de la 1940, de unde o lăsase George Călinescu, și până în prezent. Lucrarea a fost premiată de Academia Română și Uniunea Scriitorilor.

(w882) Alex Ștef

Temele primelor șapte episoade din „Istoria literaturii române contemporane”:

Urmăriți aici interviul realizat de Daniela Zeca Buzura cu Alex Ștefănescu, la „Mic dejun cu un campion”, în anul 2017.

Alex Ștefănescu s-a stins din viață duminică, 25 februarie, la 76 de ani. Este autorul a mii de articole de critică literară. A scris, de asemenea, dramaturgie şi scenarii pentru televiziune, precum scenariul pentru serialul de televiziune „Căsătorie imposibilă”, difuzat de Televiziunea Română în anii 2000.

Cea mai recentă lucrare publicată de Alex Ștefănescu este din 2022: „Despre impuritatea literaturii”.

CITIȚI ȘI: IN MEMORIAM ALEX ȘTEFĂNESCU. PRODUCĂTOAREA TVR ILEANA PLOSCARU: „CĂRŢILE ERAU UMBRA ŞI CREDINŢA LUI, SCOPUL ŞI LINIŞTEA SA”

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: Marţi, 18 Iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

„Vară pentru voi!”: Babasha și concertele Coldplay de la București | VIDEO

Prima ediție din noul sezon ne găsește divizați: a fost sau nu a fost rasism pe Arena Națională, la concertul Coldplay? Mai mai multe în ediția ...

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...