Documentar în premieră: „COVID/ RO”

TVR.RO | Joi, 22 Septembrie 2022
Joi, 29 septembrie, la ora 22.00, vă propunem să urmăriți pe TVR1, în premieră, „COVID/ RO”, un documentar produs de Casa de Producție TVR în colaborare cu studiourile teritoriale TVR.
Covid documentar TVR

Mărturii emoționante de la oameni pentru oameni. Despre anii care ne-au dat peste cap existența și ne-au răpit viețile.

„N-a fost, dom’le, decât o răceală banală. Prea ați făcut tam-tam degeaba!”. Așa spun unii despre Covid. Alții pornesc fraza cam cu aceleași cuvinte: „N-a fost nimic la început. Și după aceea… Și după aceea n-a mai fost. N-a mai fost soția mea. N-a mai fost mama. N-a mai fost tata. Nici bunica..."

De la „n-a fost pandemie” la „n-a fost nimic mai greu și mai tragic în viața mea”. Acesta este drumul pe care îl descrie documentarul „Covid”. Cu vorbele celor care și-au dus la spital rudele și nu le-au mai văzut niciodată. Cifrele din fiecare zi de pandemie se ridică din statistici și vorbesc. Unele, dincolo de moarte. Un documentar de văzut cu cei dragi în brațe.

Echipa TVR:

Organizator de producție: Marc Brănescu / Jurnalist TV: Claudia Predilă. Simona Boanta, Sever Bârzan, Alina Salanți, Adriana Pinti, Dan Curean / Imagine: Dan Stoian, Ionuț Șerban, Mikulaj Sandor, Dan Feraru, Mihai Pinti, Dan Curean / Asistent imagine: Sorin Stroe / Maestru de sunet: Liviu Tranc / Mașiniști: Adrian Marin, Florin Botezan / Editori imagine: Cosmin Găleată, Lenți Constantinescu, Cristina Anton / Post Procesare Sunet: George Craioveanu / Regizor muzical: Tudor Stănescu / Colorizare: Paul Drăgușin / Grafica: Bristena de Satmaari

Producător: Mișu Predescu

***

Un proiect Casa de Producție TVR

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

Ne găsiți și pe pagina Facebook, precum și pe canalul YouTube.