loader
Foto

Galerie foto

CE de Fotbal U21: Franţa-România, duelul decisiv pentru semifinale

Partida care decide prezenţa României U21 în semifinalele CE de Fotbal U21 şi o calificare istorică la JO este,  în direct şi în exclusivitate, la TVR 1 şi TVR HD, de la 22.00.

 

Jurnalistul Emil Hossu-Longin ne prezintă variantele de calificare a României în semifinale.

„Intrăm în cea mai interesantă săptămână fotbalistică din ultimul deceniu. 7 zile care pot aduce României o calificare istorică la Jocurile Olimpice şi primul trofeu continental. Băieţii ăştia, „Tricolorii foarte buni”, ne dau dreptul să avem speranţe mari. Egalul Germaniei şi victoria cu 2-0 a Danemarcei au încheiat grupa B şi ne-au adus  în următoarea situaţie: avem la îndemână pentru calificare toate posibilităţile. România-Franţa 1X2, ca la pronosport!

(w882)

Batem, facem 9 puncte, câştigăm grupa şi eliminăm Franţa din semifinale.

Facem egal, câştigăm grupa şi mergem în careul de aşi, de mână cu francezii.
Pierdem, la 1 gol sau la 2 diferenţă, promovăm în semifinale de pe cel mai bun loc secund.
În primele două situaţii vom juca pentru Finală cu Germania, în cea de-a treia situaţie, ne confruntăm cu Spania.

Joi, 27 iunie, la Reggio Emilia şi la Bologna sunt programate semifinalele, iar finala e duminică, 30 iunie, pe Arena „Dacia” din Udine.

Cota lotului Franţei e de 368 de milioane de euro. „Cocoşii” nu au griji cu cartonaşele, dar au doi jucători cu probleme medicale: atacantul Moussa Dembele şi extrema Jonathan Bamba”, ne face jurnalistul Emil Hossu-Longin o imagine clară a variantelor de calificare în semifinale pentru Naţionala U21 a României. Emil Hossu-Longin şi Marian Olaianos se vor afla la microfoane pentru a comenta ultima partidă a grupei C, Franţa-România, pe care TVR 1 şi TVR HD îl transmit în direct şi în exclusivitate începând cu ora 22.00. De la ora 21.00, înainte de meci şi la 24.00, imediat după terminarea partidei, Costin Deşliu ne dă întâlnire la Studio fotbal EURO U21, tot la TVR 1 şi TVR HD. Cealaltă partidă a grupei C, Croaţia-Anglia, va fi în direct la TVR 2, tot de la ora 22.00 şi în reluare la TVR HD, de la ora 24.00.

(w882)

Franţa e cea mai puternică echipă a grupei, chiar dacă a absentat la ultimele 6 turnee finale. „Cocoşii” au avut o grupă lejeră, au câştigat-o la pas, cu 9 victorii şi un egal, beneficiază de un grup important de jucători formaţi la Lyon şi de o atmosferă excelentă, generată de titlul mondial obţinut de trupa lui Deschamps anul trecut. Valoarea celor 23 de jucători din lotul Franţei este de 368 de milioane de euro, iar selecționer este Sylvain Ripoll, fost antrenor secund şi principal la Lorient, de peste un deceniu. Mijlocaşul central Houssem Aouar (Lyon), fundaşul central Ibrahima Konate (RB Leipzig) şi atacantul Moussa Dembele(Lyon) sunt axul formaţiei. Un salt deosebit a făcut, în ultima perioadă, mijlocaşul ofensiv Jeff Reine-Adelaide(Angers), care a marcat 3 goluri în ultimele meciuri amicale, 3-0 cu Belgia şi 1-3 cu Austria.

(w882)

Naţionala U21 a României a fost prezentă ultima dată la Jocurile Olimpice în 1964, la Tokyo. La ediţia din acest an a Campionatului European de Fotbal U21, România revine după 21 de ani, iar o calificare în semifinale ar însemna o premieră pentru fotbalul românesc.

Povestea fotbalului românesc de mâine se scrie la TVR, unde urmărim în direct lupta „tricolorilor mici” cu cele mai bune naţionale de fotbal U21 ale Europei.

(w882)

Toate meciurile Campionatului European de Fotbal U21 pot fi vizionate în direct şi în exclusivitate la TVR: Programul complet - aici.

credit foto: FRF, UEFA, Emil Hossu-Longin, Marian Olaianos

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” este Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...