loader
Foto

Galerie foto

„Câştigă România!”, la TVR 2. Care sunt nouăţile celui de-al şaptelea sezon

Luni, 14 septembrie, la TVR 2, de la ora 20:00, prezentatorul TV Virgil Ianţu a dat startul celui de-al şaptelea sezon al singurului concurs de cultură generală „Câştigă România!”.

 

„Câştigă România“ revine cu un format alert, mai multe premii puse în joc şi cu şansa ca în acest sezon să se câştige marele premiu şi, astfel, cel mai bun concurent să intre în posesia unei maşini. Aşa cum ne-am obişnuit, gazda show-ului, Virgil Ianţu, este gata să pună întrebări concurenţilor, de luni până joi, la ora 20.00.

„E foarte bine că putem începe noul sezon chiar în situaţia aceasta ciudată pe care o trăim. Ne adaptăm şi am adaptat şi condiţiile de filmare. Formatul „Căştigă România!”are câteva noutăţi din acest punct de vedere: absenţa din studio a însoţitorilor şi a prietenilor la care concurentul ar fi trebuit să apeleze la întrebarea ajutătoare „Întreabă un prieten”, care va fi pusă acum prin telefon. Pe lângă asta, ne-am gândit la o soluţie ca premiul cel mare, autoturismul, să fie dat în fiecare sezon. Am hotărât că, dacă nu avem un concurent care să câştige 10 ediţii consecutive în fiecare sezon, vom organiza o finală, o ediţie specială în care premiul să fie dat celui mai bun dintre cei mai buni concurenţi, după criterii foarte clare”, a spus Virgil Ianţu.

(oar_w460)

„Câştigă România!” se pregăteşte de cel mai lung sezon - 71 ediții, dar echipa spune că va avea bucuria ca la final să acorde şi MARELE PREMIU, autoturismul, celui mai bun dintre concurenți – fie celui care câștigă 10 ediții, fie unuia dintre cei mai buni 3 concurenți care se califică într-o ultimă ediție în care se vor lupta pentru mașină.

Cel de-al şaptelea sezon „Câştigă România!” va avea un format îmbogățit din punct de vedere vizual, prin adăugarea unor imagini la întrebările de la final de runda 1 sau 2, la care concurenții care părăsesc concursul pot câștiga 200, respectiv 400 de lei. Imaginile conțin peisaje, obiective turistice, portrete ale unor personalități, dar și obiecte sau mâncăruri tradiționale românești şi astfel redescoperim împreună ce țară frumoasă și bogată avem.

(oar_w460)

În ceea ce priveşte concurenți, putem spune că ne aşteptăm la o competiţie strânsă. Chiar dacă au profesii diferite, de la profesor de istorie, geografie, limba română, engleză sau religie, până la ingineri, IT-iști, studenți, jurnaliști sau polițiști, pompieri, poștași, bibliotecar, electrician, păpușar, agent de securitate sau impiegat de mișcare, sunt cu toţii foarte bine pregătiţi.

„Câştigă România!”, show-ul pentru care trebuie să-ţi antrenezi mintea

Echipa TVR şi regizorul Bogdan Albu au pregătit şi un inedit spot de tip advertising pentru cel de-al şaptelea sezon „Câştigă România!”.

„Mi-a plăcut foarte mult conceputul. Am insistat pe ritm, pe vizual. Ne-am folosit de metafora cu ringul de box, care se transformă într-un ring al ideilor şi confruntării intelectuale. Muzica aparţine trupei „Diamond Cats”. Virgil Ianţu este prezentat ca un arbitru, antrenor şi gazdă. Drumul concurentului porneşte de la vestiar spre ring şi, ca şi în sport, competiţia este nonviolentă şi fair play”, a spus regizorul Bogdan Albu.

(oar_w460)

Astfel, concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 devine o competiţie a minţii, a cunoştinţelor, a capacităţii de a face faţă presiunilor. Alături de spotul celui de-al şaptelea sezon intrăm în lumea metaforelor. Evident, personajul principal este Virgil Ianţu, pentru că el este cel care dă nota întregului show, de la ţinută şi stil, până la felul în care arbitrează, în linia show-ului, cu fineţe, eleganţă şi fair play.

„Am ales să ilustrăm prin sport pentru că vorbim despre antrenament. „Câştigă România este un concurs în care trebuie să-ţi antrenezi mintea. Aşa cum pentru a avea performanţă în sport nu este suficient doar talentul ci şi antrenamentul şi antrenorul. Şi la „Câştigă România!”, singurul concurs de cultură generală de la TV, este foarte important antrenamentul şi antrenorul. Aici, întradevăr, trebuie să ai cultură generală ca să nu fi eliminat de la primele întrebări”, a spus Alexandra Varlam, producător creativ.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...