loader
Foto

Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă, exclusiv la TVR HD

În intervalul 5-21 mai, TVR HD oferă telespectatorilor cel mai important eveniment al hocheiului pe gheaţă din acest an, competiţia desfăşurată la Paris şi la Koln.

 

Din 5 mai, hocheiul de top, la nivel de campionat mondial, revine la TVR, după mai bine de un deceniu. Amatorii sportului cu crosă şi patine au motive serioase să petreacă timp în faţa televizorului. Timp de mai bine de două săptămâni, TVR HD le oferă meciurile celor mai bune echipe ale planetei la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă.

În fiecare dintre cele două grupe, una la Paris, una la Koln, se află în competiţie câte opt echipe. Se joacă în sistem campionat, în fiecare grupă, în intervalul 5-16 mai. Primele patru calificate din fiecare grupă ajung în sferturile de finală, care se desfăşoară pe 18 mai, în cele două oraşe. Semifinalele şi finalele se joacă la Koln, pe 20 şi 21 mai.

Din grupa A fac parte Rusia, SUA, Suedia, Slovacia, Germania, Letonia, Danemarca şi Italia, meciurile jucându-se în Lanxess Arena din Koln, 18.500 locuri. Grupa B cuprinde Canada, Finlanda, Cehia, Elveţia, Belarus, Norvegia, Franţa şi Slovenia, echipele întâlnindu-se în AccorHotels Arena din Paris (fosta Paris-Bercy), cu 14.500 locuri. Mascotele turneului sunt îndrăgitele personaje Asterix şi Obelix. Canada este câştigătoarea ultimelor 2 ediţii, anul trecut echipa frunzei de arţar reuşind să ia aurul chiar la Moscova, în fieful marii rivale.

Un număr total de 28 de partide transmite TVR HD în direct de la Campionatul Mondial de Hochei pe Gheaţă, comentariul fiind asigurat de Emil Hossu-Longin şi Dragoş Bocanaciu. Este prima competiţie majoră de hochei transmisă de TVR după turneul olimpic de la Soci, din 2014.

 

foto: Xavier LAINE - IconSportz, sursa iihfworlds2017.com

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.