CA al TVR a schimbat componenţa Comitetului Director

TVR.RO | actualizat: Vineri, 03 August 2012

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat în şedinţa de azi, 3 august, schimbarea componenţei Comitetului Director (CD) al televiziunii publice.

Decizia a fost luată la propunerea Preşedintele-Director General (PDG) al TVR, Claudiu Săftoiu, propunere întemeiată pe analiza rapoartelor de activitate ale membrilor CD pe ultimele şase luni.

Noul Comitet Director este unul interimar, urmând să-şi desfăşoare activitatea timp de  maximum 60 de zile lucrătoare.

Hotărârea CA a fost luată cu nouă voturi „pentru” şi patru „abţineri”.

Preşedintele-Director General al TVR i-a revocat din funcţie pe membrii fostului Comitet Director.

Din noua componenţă a Comitetului Director interimar fac parte directorul Departamentului Financiar Contabil, directorul Departamentului TVR 3, directorul Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, Directorul Departamentului Dezvoltare-Întreţinere, Directorul Departamentului Artistic şi directorul Departamentului TVR Internaţional.

PDG al TVR a solicitat în şedinţa CD de joi, 2 august 2012, demisia membrilor Comitetului Director (CD) al televiziunii publice.

Constatând refuzul acestora, PDG al TVR a propus Consiliului de Administraţie numirea unui Comitet Director interimar.

TVR va avea nevoie în viitorul apropiat de un nou Comitet Director, pentru a implementa proiectul de redresare economică a TVR, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 33/27 iunie 2012.

De asemenea, în cadrul şedinţei, membrii CA au fost informaţi în legătură cu paşii făcuţi, până la 3 august, în elaborarea proiectului de redresare economică şi organizaţională a TVR.

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat şi hotărârea privind modificarea componenţei Comisiei de Etică şi Arbitraj. Astfel, jurnaliştii Ruxandra Ţuchel şi Gabriel Geamănu sunt noii reprezentanţi ai CA, respectiv PDG în această comisie.

Tot în şedinţa de azi, CA al TVR a aprobat Hotărârea privind desfiinţarea tuturor  posturilor vacante existente în TVR la data de 15 august 2012. Decizia se referă atât la posturile de execuţie, cât şi la cele manageriale. De asemenea, CA al TVR a decis şi desfiinţarea tuturor posturilor care se vor vacanta după data de 15 august, pe măsura vacantării acestora.

Decizia a fost luată în scopul valorificării potenţialului personalului angajat cu contract individual de muncă în TVR, dar şi ca parte a proiectului de redresare economică a instituţiei, elaborat în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 33/27 iunie 2012.