CA al TVR a aprobat concluziile negocierilor dintre reprezentanţii conducerii şi cei ai partenerilor de dialog social, cu privire la concedierile colective

TVR.RO | actualizat: Vineri, 28 Septembrie 2012

Consiliul de Administraţie (CA) al SRTv a aprobat astăzi, 28 septembrie 2012, modificarea schemei organizaţionale propuse în Programul de redresare economică a SRTv, votat în şedinţa CA din 28 august. Noua schemă a rezultatat în urma consultărilor dintre reprezentanţii conducerii şi partenerii de dialog social, cu privire la concedierile colective.

În timpul consultărilor, care s-au derulat în perioada 13-24 septembrie 2012, cele două părţi au convenit ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate în SRTv să fie mai mic decât cifra aprobată prin HCA nr. 110/28 august şi cea propusă iniţial în Notificarea privind intenţia de concediere colectivă.

Astfel, în noua schemă organizaţională vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate doar 872 de posturi, faţă de cele 962 propuse iniţial. Această decizie a fost luată fără afectarea substanţială a indicatorilor economici cuprinşi în Programul de redresare economică a SRTv, care justifică măsura concedierilor colective.

Hotărârea a fost adoptată cu 11 voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Televiziunea Română se află într-o situaţie financiară critică, fără măsuri urgente de redresare riscând să ajungă în imposibilitatea de a funcţiona. În 28 august 2012, CA al TVR a aprobat Programul de redresare economică a societăţii, care prevede o serie de măsuri necesare pentru reducerea cheltuielilor, restabilirea echilibrului financiar şi plata datoriilor acumulate.