CA al TVR a adoptat soluţiile de redresare economică a televiziunii publice

TVR.RO | actualizat: Vineri, 10 August 2012
Găsiţi în cele ce urmează deciziile rezultate în urma şedinţei Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, desfăşurată astăzi, 10 august 2012:

Dezbaterea de la punctul 1 de pe ordinea zi a şedinţei, – aprobarea concluziilor, propunerilor şi recomandărilor cuprinse în raportul Grupului de lucru, care vor sta la baza Programului de redresare economică a SRTv -  a provocat dezbateri aprinse şi îndelungate, acaparând majoritatea timpului pe parcursul şedinţei care a durat peste şase ore.

Astfel, varianta iniţială a raportului supus votului CA a întrunit 6 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi 5 abţineri, rezultatul fiind respingerea raportului în forma prezentată de către grupul de lucru.

Sub imperativul găsirii unei soluţii pentru rezolvarea situaţiei critice a TVR, membrii CA au formulat amendamente la proiectul de hotărâre privind raportul grupului. Rezultatul votului pronunţat în interiorul cvorumului de şedinţă a fost de 12 voturi „pentru”, unul dintre membrii CA părăsind sala de şedinţă.

Raportul Grupului de lucru şi al comisiei subsecvente acestuia a fost astfel adoptat cu amendamentul propus. Acest document va sta la baza elaborării programului de redresare economică şi organizaţională a TVR.

În perioada următoare, Patronatul TVR va demara negocieri cu reprezentanţii sindicatelor din organizaţie, în vederea elaborării programului de redresare a TVR.

Hotărârea CA şi nota de fundamentare a acesteia, precum şi Raportul grupului de lucru, cu amendamentele aduse formei iniţiale a raportului, adoptate azi, pot fi consultate pe site-ul TVR.

Elaborarea Programului de redresare economică şi organizaţională a TVR este întărită de dispoziţiile OUG nr. 33/2012, care a fost emisă în contextul situaţiei financiare critice a Societăţii Române de Televiziune. În lipsa unor măsuri urgente de redresare, TVR s-ar afla în imposibilitate de a funcţiona, afectând astfel interesul general public.

De asemenea, CA a aprobat, printre altele, modificarea Comisiei Paritare de negociere cu sindicatele a Contractului Colectiv de Muncă al SRTv, prin înlocuirea a doi dintre reprezentanţii Patronatului, la solicitarea acestora.

Membrii CA au fost informaţi, printre altele, cu privire la realizarea unui audit extern de evaluare a utilizării resurselor umane – personal angajat şi colaboratori – care va fi parte a programului de redresare economică a TVR

Despre Grupul de lucru:

CA al TVR a aprobat, în şedinţa din 26 iulie 2012, constituirea unui grup de lucru care să elaboreze un raport în temeiul căruia urmează a se aproba Programul de redresare economică a SRTv, şi calendarul acestuia, în acord cu dispoziţiile OUG nr. 33/2012.

Grupul de lucru a inclus manageri din SRTv - cu experienţă şi cu o bună cunoaştere a societăţii -, membri ai CA, dar şi persoane din afara SRTv, cu experienţă în media şi management şi a fost asistat de o comisie de experţi, numită prin Ordin al PDG, şi formată din reprezentanţi ai studiourilor teritoriale, specialişti din TVR şi din afară.

Activitatea grupului a fost susţinută şi prin transmiterea de informaţii şi analize specifice de către specialişti şi şefi ai structurilor din SRTv, parte sau nu din grupul de lucru.

Printre obiectivele grupului de lucru s-au numărat: analizarea schemei organizaţionale actuale; stabilirea unor criterii de optimizare a schemei organizaţionale actuale (în concordanţă cu misiunea televiziunii publice, situaţia financiară, obligativitatea reducerii cheltuielilor şi creşterii veniturilor, reconsiderarea instrumentelor de evaluare a personalului); elaborarea propunerilor de optimizare a schemei organizaţionale actuale; elaborarea propunerilor de modificare a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare; inventarierea problemelor care necesită îmbunătăţiri legislative

Pentru alte informaţii, vă rugăm să ne scrieţi la: comunicare.corporate@tvr.ro