loader
Foto

Alina Badea: Trăiesc visul copilăriei mele - să fiu prezentator de ştiri

Confesiunile Alinei Badea, prezentatoarea Telejurnalului de la ora 18:00, de pe TVR2.

 

La început de primăvară, colegii de la TVR News.ro s-au gândit să vă prezinte „altfel” prezentatoarele Telejurnalului. După Oana Dobrescu, Teodora Popa şi Ligia Munteanu, astăzi aflăm confesiunile Alinei Badea, prezentatoarea Telejurnalului de la ora 18:00, de pe TVR2, iar surprizele vor continua.

"Visul copilăriei mele a devenit realitate întâmplător, în urmă cu şapte ani, în anul II de facultate. O facultate care nu avea nimic în comun cu televiziunea. O facultate ce mă pregătea pentru o carieră de economist. Viaţa avea însă alt plan pentru mine" - este confesiunea Alinei,  care vă aduce ştirile de la ora 18:00, pe TVR2, de luni până vineri.

”...şi aşa am ajuns într-o televiziune privată, proaspăt lansată. Nu am sărit nicio etapă. Am început prin a scrie ştiri. Apoi a urmat o perioadă pe teren, plus alte sarcini în redacţie. Am făcut aproape tot ce se putea face. Nu o să uit niciodată ziua în care m-au anunţat că voi prezenta ştirile. Emoţiile mă copleşeau. Simţeam că bătăile inimii se aud prin lavalieră. Au urmat cinci ani de prezentare.

M-am străduit să învăţ cât mai multe lucruri şi să-mi fac treaba cât mai bine pentru a-mi îndeplini alt vis, cel mai important, acela de a intra în Televiziunea Română. Locul pe care eu l-am asociat întotdeauna cu acea etapa profesională superioară din cariera unui jurnalist.

În toţi anii aceştia de prezentare, am învăţat că trebuie să transmit telespectatorului ştirea, că trebuie „să trec sticla”, în termenii folosiţi de noi. Pentru asta trebuie să simţi ştirea, să înţelegi ceea ce citeşti. Acesta este secretul care face diferenţa între un cititor de prompter şi un prezentator de ştiri. Iar lucrul asta se învaţă în timp.

Orele de direct şi nenumăratele breaking news-uri m-au învăţat să-mi stăpânesc emoţiile, să acumulez foarte multe informaţii şi să fac faţă evenimentelor neprevăzute. Cred că acesta era cel mai greu moment ca prezentator, să reuşeşti în câteva momente, acolo, în faţa camerei, să îţi aduni ideile, să aduni informaţiile care vin treptat şi să dai formă unei ştiri pe care telespectatorii tăi să o înţeleagă.

Dacă reuşeam acest lucru, însemna că mi-am făcut treaba bine. Aceasta era cea mai mare satisfacţie, cel mai plăcut moment ca prezentator de ştiri.

În afara “sticlei”, sunt o persoană normală,liniştită. Cred că acesta este şi motivul pentru care am ales să trăiesc în afara Bucureştiului. Cred că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în plan personal.

După o zi plină la muncă, întoarcerea acasă este de-a dreptul liniştitoare. Iar când ajung şi îmi văd prietenii mei dragi, câinii mei, uit de oboseală. În restul timpului, mă relaxez printre zecile de trandafiri din curtea mea. Grădinăritul este cea mai bună terapie pentru mintea şi corpul meu.

Când nu fac asta, fac sport. La mine în curte. Fie alerg, fie sar coarda. Mă eliberez de toate energiile negative şi îmi încarc bateriile pentru o nouă zi la muncă.”

Intră pe pagina de Facebook TVR2 şi transmite-ne sugestiile tale despre programele noastre. Opinia ta contează!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...