loader
Foto

Ligia Munteanu - interviu tvrnews.ro

Amănunte din spatele camerei despre prezentatoarele Telejurnalului de la TVR1

 

La început de primăvară, colegii de la TVRNews.ro au pregătit o serie de interviuri cu prezentatoarele Telejurnalului. Astăzi, Ligia Munteanu.

Prezentatoarea Telejurnalului de la ora 20:00 de pe TVR1, Ligia Munteanu, a dezvăluit secretele pe care le ascunde sub zâmbetul ei hollywoodian. Un interviu TVRNews.ro, de Mărţişor.

 

Reporter: Spune-mi în exclusivitate câteva lucruri despre tine.

Ligia Munteanu: Dacă te aştepţi la picanterii, nu prea e cazul, viaţa mea e stabilă şi plină de lucruri constante şi îmi place aspectul ăsta. Nici cu secrete nu prea mă pot lăuda, cum mă vedeţi aşa sunt în fiecare zi.

Ştiu că se practică ca un om de televiziune să îşi construiască o imagine, însă eu cred că nu e foarte bine să fie una prea diferită faţă de cea reală, pentru că pe sticlă se vede totul.

Sunt o persoană optimistă, muncitoare, veselă, prietenii îmi spun “L”.

R. Ce hobby-uri ai? Cât de des te întorci la ele, să ieşi din priza ştirilor?

L.M. Fac foarte mult sport, asta îmi dă o energie de care am nevoie pe parcursul zilei. Practic yoga, pilates şi mult fitness, în mod constant. Merg cu plăcere şi la alte activităţi care implică mişcare. Pe lânga asta, savurez o muzică şi o lectură bună şi, de ce să nu recunosc, îmi place să scriu.

(w882) Ligia Munt

R. De ce TVR?

Sunt şanse în viaţă care îţi apar atunci când trebuie. Uneori, se întâmplă chiar să îţi doreşti mult ceva, dar să nu crezi că este posibil să devină realitate, dar universul să comploteze cumva şi să te ducă acolo, la momentul potrivit şi alături de oamenii potriviţi.

Cred că se vede faptul că la ştiri formăm cu adevărat o echipă şi rămânem la TVR, pentru că aici nu se pierde o linie a jurnalismului clasic.

Sunt “acum la TVR” pentru că este un moment al schimbărilor şi noi putem face asta.

R. Ce ai învăţat ca prezentator de ştiri?

L.M. Nici nu ştiu de unde să încep lista lucrurilor pe care le-am învăţat ca prezentator TV şi nici unde să mă opresc, pentru că în fiecare zi acumulez noi informaţii. Atunci când intru în studio, este ca un rol, pe care ştiu că trebuie s¬ă-l joc cât de bine pot.

Practic, se împletesc aspectele tehnice, care se deprind în timp, cu o anumită parte din personalitatea fiecăruia. Asta te face, în final, să fii mai aproape de telespectatori, să povesteşti ştirile zilei.

(w882) Ligia Munt

R. Care e cel mai greu moment din zi?

Sunt multe momentele tensionate, pentru că lucrăm cu informaţii de actualitate şi în fiecare clipă se poate întâmpla ceva, să apară o ştire de ultimă oră şi prezentatorii trebuie să fie pregătiţi să o livreze, indiferent de domeniu.

Dar, atunci când faci cu plăcere ceva, parcă nu mai simţi la fel greutatea momentelor, ci poate doar o presiune mai mare pentru că îţi doreşti să ai succes.

Eu sunt o perfecţionistă şi atunci când nu-mi iese ceva mă ambiţionez şi mai mult. Îmi iubesc munca şi în fiecare zi abia aştept să văd ce ne rezervă Telejurnalul, aşa că nimic nu mai pare atât de greu.

Vreau să dau cea mai bună parte a mea pentru a contribui, măcar cu un mic strop, la menţinerea ştirilor TVR în inima telespectatorilor.

R. Şi spune-mi acum care este cel mai plăcut moment.

L.M. Dacă nu mă refer la clipele de răsfăţ de la machiaj, atunci sigur cel mai plăcut moment este după un jurnal bun, atunci când toate au mers strună şi toată echipa este mulţumită. Este o satisfacţie dublă, a muncii bine făcute, dar şi un imbold ca mâine să ne autodepăşim din nou.

 

Ligia Munteanu, împreună cu Mihai Constantin, prezintă, de luni până vineri, Telejurnalul de la ora 20:00, de pe TVR1.

(w882) LigiaMunte

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...