loader
Foto

Oana Dobrescu: Am făcut off-road, m-am dat cu parapanta şi tiroliana

Amănunte din spatele camerei despre prezentatoarele Telejurnalului de la TVR 1

 

Oana Dobrescu, prezentatoarea Telejurnalului matinal, adoră parapanta şi bucătăria. Nu merg bine împreună? Oana susţine că da, şi chiar merg de minune. Un interviu TVRNews.ro, la început de primăvară.

Reporter: Spune-mi, în premieră, un secret despre tine.

Oana Dobrescu: Iubesc, gătesc, visez!

R. Pasiunile tale sunt…

O.D. Nu cred că „ştiriştii” reuşesc vreodată să iasă cu totul din priza ştirilor. Căutăm în orice conversaţie un subiect de ştire! Mie îmi place orice are un strop de adrenalină şi presupune un pic de efort şi îndemânare.

Am făcut off-road, m-am dat cu parapanta, tiroliana, am mers în aproape toate parcurile de distracţii din Europa şi nu am găsit până acum un montagne-russe de care să-mi fie frică. Şi, ca să nu-mi ies din ritm, merg la sală şi la piscină măcar o dată pe săptămână.

R. Cum a intrat TVR-ul în viaţa ta?

O.D. Am crescut cu TVR, la propriu! Chiar acum se împlinesc zece ani de când am intrat prima dată pe poarta televiziunii din Iaşi, studioul teritorial al Televiziunii Române. Am ajuns acolo dintr-o greşeală, căutam pe cineva de la Radio, aveau sediul în aceeaşi clădire, şi am nimerit în biroul directorului de atunci, Vasile Arhire. Nu ştiam nimic despre televiziune, eram în primul an la Litere şi nu mă imaginasem vreodată într-o redacţie de ştiri sau la televizor.

Dar întâmplarea a făcut că aveau nevoie de prezentatori pentru un jurnal de seară care trebuia transmis şi pe TVR2 - mi-a propus o colaborare, iar de atunci au urmat câţiva ani la TVR Iaşi, alţii în redacţia de la Jurnalul Cultural în Bucureşti şi acum la pupitrul ştirilor de dimineaţă la TVR1.

R. Ce lecţii ai învăţat la Ştirile TVR?

O.D. Primul lucru pe care l-am învăţat a fost răbdarea! Mi-am început "cariera" prin a tăia capetele video la marginea biroului pentru prezentatoarea de la ştiri... după un timp, am început să sun şi la meteo şi scriam prognoza, iar după câteva luni făceam prima mea ştire - eram în extaz!

După aproape un an, începusem să prezint un grupaj de ştiri pe scurt. M-am bucurat cu acelaşi entuziasm de fiecare etapă, de fiecare ştire, reportaj, transmisiune sau jurnal realizat.

Cred că cel mai important este să nu sari etape, să te formezi ca un jurnalist complet.

R. Cum te împaci cu trezitul în toiul nopţii, pentru Telejurnalul matinal?

O.D. Cel mai greu în viaţă mi-a fost să mă trezesc dimineaţa! Nu am crezut vreodată că voi reuşi să mă trezesc şi să am atâta energie de la 3 dimineaţa.

Este încă o dovadă că atunci când faci ceea ce-ţi place treci peste orice şi niciun efort nu mai este un ... efort.

R. Cel mai plăcut moment la ştiri este atunci când….

O.D. Pentru mine, cel mai plăcut moment este... audienţa de-a doua zi! Este important să ştii că aceia care te urmăresc sunt interesaţi de ceea ce le spui şi că le place felul în care transmiţi informaţia.

Oana Dobrescu şi Radu Tudor prezintă Telejurnalul matinal pe TVR1

(w882) Oana Dobre

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...