Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni

TVR.RO | actualizat: Luni, 14 Septembrie 2020
Grădina TVR, luminată în roșu cu ocazia Zilei Naţionale pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.

Duminică, 16 august, Grădina TVR, spațiul în care se desfășoară spectacolele din cadrul actualei stagiuni a proiectului Teatru în TVR, a fost luminată în culoarea roșie în timpul reprezentației cu spectacolul memorial „Brâncovenii”, în regia Ivonei Boitan.

Prin acest demers, Televiziunea Română a marcat Ziua Naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor, spațiul său de spectacole fiind luminat, simbolic, simultan cu Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului sau Palatul Mogoșoaia, celebrul palat ridicat de domnitorul Țării Românești.

Spectatorii au aprins candele în spațiul special amenajat în curtea TVR și au urmărit reprezentaţia prin care organizatorii au adus un omagiu Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în contextul în care, pentru prima dată, începând din acest an, ziua de 16 august este declarată zi naţională.

Reprezentaţia este parte a stagiunii 2020 „Teatru în TVR” - cel mai important proiect al Televiziunii Române din acest an, organizat în aer liber, care aduce publicului 18 spectacole de teatru, susţinute de 11 trupe, în 55 de zile cu tot atâtea reprezentaţii.

 

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol

 

(w640)