loader
Foto

Ziua Eroilor, aniversată în programele TVR

400 de soldaţi au participat la onorul acordat soldaţilor morţi în Primul Razboi Mondial. TVR 1 a transmis în direct, în Ediţiile speciale ale Ştirilor TVR din 16 şi 17 mai, ceremoniile organizate la Buzău de Ziua Eroilor. Evenimentul, reflectat şi în Telejurnalele TVR.

 

Ceremonii speciale sunt organizate la Buzău cu ocazia Zilei Eroilor şi a Centenarului României. În Cimitirul Eroilor, inaugurat în 1931, se odihnesc aproape 10.000 de militari căzuţi în Primul Război Mondial. Acesta este cel mai mare cimitir al eroilor din ţară şi unul dintre cele mai mari din Europa.

TVR 1 transmite o Ediţie specială a Ştirilor TVR miercuri, 16 mai, începând cu ora 21.00, când telespectatorii vor putea urmări în direct parada militară de retragere cu torţe pe străzile oraşului, urmată de o ceremonie militară de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

La ceremoniile de la Buzău, care au loc atât pe 16, cât şi pe 17 mai, sunt aşteptaţi şi oficiali din mai multe ţări participante în Primul Război Mondial.

Pentru organizarea acestor momente solemne, Primăria municipiului Buzău a început de anul trecut lucrări de refacere a monumentelor din Cimitirul Eroilor.

Evenimentul principal se va desfăşura în data de 17 mai, când va avea loc o ceremonie de reinaugurare a Cimitirului Eroilor. TVR 1 va transmite în direct joi, începând cu ora 12.00 evenimentul, care va fi urmat de o paradă militară internaţională la care vor participa militari din Germania, Austria, Italia şi Bulgaria.

În Cimitirul Eroilor, inaugurat în 1931, sunt îngropaţi aproape 10.000 de militari căzuţi în Primul Război Mondial: germani, austro-ungari, turci, români, ruşi, bulgari, italieni.

Ceremoniile de la Buzău care cinstesc memoria eroilor neamului sunt organizate de Primăria Municipiului Buzău şi MAPN.

TVR este official broadcaster al evenimentului şi asigură semnal pentru celelalte televiziuni.

credit foto: tracesofwar.com

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Eurovision 2024: Artiștii celei de-a 68-a ediții a Concursului Muzical Eurovision își încep călătoria spre Malmö

Repetițiile pentru cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision sunt la doar câteva zile distanță, iar artiștii au început călătoria ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu, în 26 aprilie, la TVR Cultural

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens” sunt scenarista Oana Răsuceanu și regizorii Stere Gulea, Marian ...