„Zi că-ţi place!”, după piesa lui Valentin Nicolau, la TVR

TVR3 | actualizat: Joi, 11 Aprilie 2024
Casa de Producție TVR v-a invitat să urmăriți filmul „Zi că-ţi place!”, realizat după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache, difuzat duminică, 7 aprilie, la TVR 3 și TVR Internațional și miercuri, 10 aprilie, la TVR Cultural.
Zi ca-ti place

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place”. (Cornel Mihalache)

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.” Așa îşi începe autorul Valentin Nicolau (1960-2015) piesa de teatru „ZI CĂ-ŢI PLACE”.

Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 30 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru. Dar uneori, când ești singur, ea nu mai funcționează. Chiar dacă vrei să muți canalul, e aceeași emisiune. Electorală. Aceiași candidați, de 30 de ani.  Îi scoți bateriile, tragi firul din priză, televizorul mestecă și amestecă același lucru. A devenit personaj, a devenit oglindă. A devenit ușă, poartă. Prin el se intră, prin el se pleacă. Dar nu există o altă lume dincolo. E tot asta. Plină de comedie și de lacrimi.

„Zi că-ți place”, de Valentin Nicolau - adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache

Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru

(w640) Zi ca-ti p

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu

Regie şi decor: Cornel Mihalache

Program de difuzare*:

TVR 3: duminică, 7 aprilie, ora 20:00

TVR Internaţional: duminică, 7 aprilie, ora 23:10

TVR Cultural: miercuri, 10 aprilie, ora 22.04

(w640) Zi ca-ti p

***

Teatrul Naţional de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Redactor: George Mladen

***

* Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.