„Un secol pentru România" – lansare DVD

TVR.RO | actualizat: Vineri, 01 Februarie 2013
Un eveniment TVR
Un secol pentru Romania

Televiziunea Română anunţă lansarea filmului documentar "Un secol pentru România" pe suport DVD în Librăriile Cărtureşti. Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 23 ianuarie, de la ora 18:00, la Palas Mall, Iaşi.

"Un secol pentru România" arată drumul pe care România l-a parcurs în ultima sută de ani până la a deveni pe deplin parte a Europei. Acest drum n-a fost simplu şi nici uşor. De la începutul secolului al XX-lea şi până azi, România a avut mereu priorităţi. Uneori, ele au fost expresia directă a dorinţei românilor; alteori aceste priorităţi au fost impuse din afară, în cadrul unui joc de forţe pe care de regulă îl numim "geopolitică".

Românii, dintotdeauna, au consumat excesiv de multă energie în polemicile lor interne. Totuşi, în faţa unor priorităţi naţionale acceptate de toţi, ei ştiu să se mobilizeze bine şi cu entuziasm. "Un secol pentru România" urmăreşte -- prin vocea profesorului Adrian Cioroianu -- zece astfel de ţeluri pe care statul român, prin cei care l-au condus de-a lungul deceniilor, le-a avut de-a lungul ultimei sute de ani a istoriei sale.