Un medic real joacă în „"La Urgenţă"

| actualizat:
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Mugur_Nedelescu_TVR.jpg
Roxana_Chirita_TVR.jpg
Sebastian_CheluTVR.jpg
Tudor_Chirila_TVR.jpg
Săptămâna trecută, pentru episodul patru al serialului La urgenţă, regizorul Andrei Zincă a decis să introducă în distribuţie şi un medic real.

Şi asta pentru că scenariul La urgenţă devine din ce în ce mai complicat cu fiecare episod filmat. Cazurile de intervenţie se înmulţesc şi devin adevărate probe de încercare pentru medicii actori.

Cea care a completat echipa de actori săptămâna aceasta este Cleo Vasilescu, unul dintre cei mai buni anestezişti din capitală, medic primar secţia Anestezie şi terapie intensivă a Spitalului Clinic Bucureşti. Cleo Vasilescu este una dintre cei patru consilieri medicali permanenţi ai serialului – trei medici şi o asistentă. Doctoriţa petrece oricum, în mod normal, cam trei zile săptămânal pe platou, intervenind pentru fiecare scenă cu fracturi, plăgi, pierderi de sânge, etc. Doamna doctor a acceptat să interpreteze scena preluării unui pacient descoperit schizofrenic de la urgenţă, pentru a fi transportat într-un spital de psihiatrie.

Pacientul, căzut de la etajul trei şi rămas în viaţă ca prin minune, pentru că a trecut şi prin crengile unui salcâm, este interpretat de actorul Mircea Drîmbăreanu. Personajul său e unul oropsit de soartă. Pe lângă accidentul grav care l-a adus acum la spital, el a suferit în `90 lovituri la cap, în timpul mineriadei, lucru care l-a şi adus în stadiul actual de nebunie.

Pentru Mircea Drîmbăreanu acesta nu este primul film în care joacă, el mai făcând parte şi din echipa serialului În familie. Dar Melinte, personaj complex, foarte bine conturat şi greu de jucat, este primul său rol de nebun. Şi, după cum el însuşi declară, în roluri precum beţiile şi nebuniile este dificil să nu cazi în penibil şi să ştii exact unde să te opreşti. Tot el însă, considerând că rolul i-a ieşit cum trebuie, spune că un actor simte când a tras scenele bine şi se poate considera fericit.

Deşi a avut repetiţii în fiecare seară la Teatrul Evreiesc, acolo unde este actor, Mircea Drîmbăreanu nu şi-a prea luat pauze pe platourile de filmare, pentru că i-a făcut o mare plăcere să îşi observe colegii interpretând. Aşa că a fost văzut mai tot timpul stând deoparte şi admirându-i, chiar şi când el nu a trebuit să fie Melinte.