Un campion de cursă lungă

TVR.RO | actualizat: Vineri, 07 Aprilie 2017
Peste 200 de medalii şi trofee, 8 titluri de campion mondial, 9 titluri de campion european, o săritură care îi poartă numele!
Marian Dragulescu

Peste 200 de medalii şi trofee, 8 titluri de campion mondial, 9 titluri de campion european, o săritură care îi poartă numele!

De el se leagă speranţele gimnasticii masculine româneşti la Europenele de la Cluj, din 19-23 aprilie, transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, în calitate de Official Broadcaster, pe posturile TVR 2 şi TVR HD.

Pe scurt: Marian Drăgulescu, cel mai titrat gimnast român al tuturor timpurilor!

Cum arăta Marian când era mic, cum s-a „născut” săritura Drăgulescu, una dintre cele mai grele din competiţie sau care a fost primul trofeu al celebrului nostru gimnast, în reportajul Ştirilor TVR, din cadrul campaniei campioni de poveste/ #gimnastică60, campanie dedicată gimnasticii româneşti.

Marian a păşit prima dată în sala de gimnastică la vârsta de şapte ani, după ce un antrenor l-a remarcat la şcoală. „A fost dragoste la prima vedere”, spune el, mai ales că la antrenamente avea voie să se joace. Talentul şi-a spus cuvântul, iar succesul nu a întârziat să apară.

La vârsta de 14 ani, Marian Drăgulescu a vrut să renunţe la sport pentru că a rămas fără antrenor. Omul care i-a salvat cariera şi l-a convocat la loturile naţionale este Nicuşor Pascu, în prezent, instructor în Elveţia.

La 36 de ani, Marian Drăgulescu este veteranul lotului de gimnastică masculină. Şi-a propus ca înainte de retregere să îşi îndeplinească un ultim vis: medalia de aur la Jocurile Olimpice!

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin vor avea loc în perioada 19-23 aprilie şi vor fi transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, în calitate de Official Broadcaster, pe posturile TVR 2 şi TVR HD.

TVR va produce evenimentul la standarde excepţionale de calitate şi va asigura semnal pentru televiziuni din Europa şi din întreaga lume. Anul trecut, competiţia a fost transmisă pe 27 de canale tv din 16 ţări.

La eveniment vor participa marii campioni ai gimnasticii româneşti – legende ale sportului mondial.

 

@ Foto credit: Federaţia Română de Gimnastică