TVR va difuza peste 9.000 de minute dedicate campaniei electorale

TVR.RO | actualizat: Sâmbătă, 04 Iunie 2016
Dezbaterile de pe TVR 1 şi TVR 2 se vor realiza atât de la Bucureşti, cât şi de la studiourile teritoriale.

Dezbaterile sunt disponibile online pe TVR+

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, dezbaterile despre comunităţile locale vor putea fi urmărite şi pe TVR 1 şi TVR 2. Pe rând, cele cinci studiouri teritoriale ale TVR din Cluj, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara vor realiza emisiuni electorale despre candidaţii din zonele respective.

Televiziunea Română va difuza peste 9.000 de minute de emisiuni dedicate alegerilor locale, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi pe cele regionale.

Astfel, de la sudioul central din Bucureşti, dar şi de la Cluj, Craiova, Iaşi, Tîrgu Mureş şi Timişoara, în prime time, pe TVR 1 vor fi difuzate 56 de talk show-uri cu cei înscrişi în competiţia electorală. În perioada campaniei electorale, la TVR 1, tronsonul orar 21.00 – 23.00 – în fiecare zi, de luni până duminică - va găzdui câte două ediţii de dezbatere.

Tot pe TVR 1, sunt programate 20 ediţii de emisiuni de promovare electorală, zilnic, de luni până vineri, între orele 12.30 şi 13.00, în care partidele politice îşi pot prezenta programele electorale.

După o pauză de 16 ani, canalul TVR 2 transmite din nou emisiuni electorale. Până pe 3 iunie, ziua în care se încheie campania, în fiecare zi, între orele 17.00 şi 18.00, vor fi difuzate 29 de ediţii de dezbateri electorale, din studioul de la Bucureşti, dar şi de la cele cinci teritoriale.

De asemenea, fiecare studio teritorial va difuza pe canalul regional, în cursul săptămânii, emisiuni proprii de promovare sau dezbatere electorală.

Moderatorii emisiunilor de pe TVR 1 şi TVR 2 vor fi Mădălina Puşcalău, Florian Petrică, Alina Stancu, Radu Rădulescu şi Corina Dobre din studiourile de la Bucureşti, Sebesi Karen Attila, Ovidiu Damian şi Luminiţa Cotuţiu de la Cluj, Tiberius Muşuroi şi Ion Mihai de la Craiova, Dan Trofin şi Răzvan Cojocaru de la Iaşi, Cosmin Jitariuc şi Adriana Pinti de la Timişoara, Petronela Moraru, Claudia Blaga Zătreanu, Lacrima Balint Bloj şi Claudiu Oros de la Tîrgu Mureş.

În acelaşi timp, TVR va difuza şi o campanie de informare asupra votului, realizată de Ministerul Afacerilor Interne şi aprobată de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Desfăşurarea campaniei electorale la Televiziunea Română este gratuită, în acord cu misiunea TVR de a asigura accesul publicului la informaţie.

Campania electorală pentru alegerile locale se defăşoară în perioada 6 mai – 3 iunie 2016. Alegerea primarilor şi a membrilor consiliilor locale se va face într-un singur tur.