TVR a transmis în direct Gala Premiilor Gopo

TVR.RO | actualizat: Luni, 06 Aprilie 2015
Luni 30 martie, locul consacrat teatrului TV a fost luat de transmisiunea în direct a sărbătorii industriei filmului românesc – Gala Premiilor Gopo. De la ora 19:10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.
Premiile Gopo

Gala este disponibilă pe  TVR+: Partea I şi Partea a II-a

Gala Premiilor Gopo a avut loc la Teatrul Național București și a fost difuzată în direct pe TVR 2, TVR HD, TVR+, dar și Radio România Cultural. Casa de Producție TVR inițiaază și susține proiecte cinematografice, atât în domeniul filmului documentar, cât și în cel al filmului de ficțiune.

Casa de Producție și-a obișnuit telespectatorii cu seara de teatru TV, difuzată în fiecare luni, la TVR 2. În mod cu totul excepțional, luni, 30 martie, locul teatrului a fost luat de evenimentul care omagiază și recunoaște activitatea profesioniștilor industriei de film din România. Ca partener cu un interes constant în co-producții de filme documentare sau de ficțiune, precum și co-finanțator al acestora, Casa de Producție TVR susține concret și activ cinematografia română și pe profesioniștii săi, implicându-se anual în mai mult de 15 proiecte de lung-metraj.

Casa de Producție se alătură industriei de film care i-a acordat, în seara de luni, actriței Coca Bloos, în cadrul Galei Premiilor Gopo, Premiul pentru Întreaga Carieră. Coca Bloos a colaborat cu TVR în roluri diverse, dovedindu-se, în teatru ca și în film, o actriță de o versatilitate și amplitudine repertorială rară.

Recent, Casa de Producție a propus spre difuzare pe TVR2, în cadrul anului dedicat omagierii aniversării dramaturgului A. P. Cehov (de la a cărui naștere în 29 ianuarie 1860 se împlinesc 155 de ani), spectacolul „Unchiul Vanea” în regia lui Yuri Kordonsky, unde Coca Bloos interpretează rolul Mariei Vasilievna Voiniţkaia, mama primei soţii a profesorului. Iar săptămâna viitoare, seara de teatru din 6 aprilie, va prezenta spectacolul „Danaidele”, după Eschil, în regia lui Silviu Purcărete. În „Danaidele”, Coca Bloos joacă în travesti rolul Regelui Danaos, tatăl celor 50 de fecioare sortite măritișului forțat. Spectacolul lui Silviu Purcărete a cucerit întreaga lume, culegând multiple trofee internaționale și participări festivaliere : Premiul Criticii, Festivalul de la Dublin (1996), Museum Quartier, în cadrul Festivalului vienez de Teatru (Austria), si Festivalul Lincoln Center (SUA).

Gala Premiilor Gopo a fost preluată online şi pe www.premiilegopo.ro.