TVR strânge mesaje de prietenie pentru Japonia

TVR.RO | actualizat: Joi, 28 Iunie 2012
imagine pentru site japonia.jpg

Campania aduce valoare adăugată unui proiect editorial al Ştirilor TVR despre reconstrucţia Japoniei

În februarie, TVR strânge mesaje de prietenie pentru japonezii afectaţi de Marele Cutremur din martie 2011. Ştirile TVR vor duce colecţia de gânduri, saluturi, desene şi versuri româneşti în Ţara Soarelui Răsare.

La aproape un an de la Marele Cutremur din martie 2011, Japonia vrea să transmită întregii lumi un mesaj de optimism: poporul nipon şi-a revenit după cel mai mare dezastru* produs de la al Doilea Război Mondial încoace.

TVR se numără printre cele 12 televiziuni din lume selectate de guvernul nipon, în noiembrie 2011, să reflecte jurnalistic modul în care Japonia şi-a revenit până acum (după cum am scris aici: http://bit.ly/yshTPC).

Astfel, o echipă a Ştirilor TVR - condusă de Adelin Petrişor - va merge luna aceasta în Japonia, pentru a înţelege dedesubturile procesului de reconstrucţie. Materialele obținute vor fi difuzate, cel mai probabil, la jumătatea lunii martie, când se va împlini un an de la dezastrul care a şocat întreg mapamondul (cutremur, valuri tsunami, accident nuclear).

Pentru a aduce valoare adăugată acestui demers editorial, TVR a dezvoltat un proiect integrat de jurnalism şi comunicare cu publicul. Este vorba despre o campanie de comunicare ce precede deplasarea jurnaliştilor TVR  în Japonia şi care îşi propune să strângă o colecţie de mesaje din România, pentru Ţara Soarelui Răsare. Campania se adresează tuturor: telespectatori, vizitatori, personalităţi, ONG-uri, jurnalişti, angajaţi ai TVR etc.

Astfel, cei care nu au avut ocazia, în martie 2011, să le trimită japonezilor gândurile lor bune, o au acum. Poate fi un salut, o felicitare, o vibraţie, o urare, un desen, un vers sau, pur şi simplu, un mesaj de prietenie.

Mesajele pot fi trimise până pe 14 februarie, pe e-mail, la adresa japonia@tvr.ro, via Facebook (TVR Pagina Oficiala), Twitter (_TVR) sau la intrarea din Pangrati a TVR.

E un gest simplu, în semn de omenie şi respect pentru japonezii care au trecut cu demnitate peste suferinţele din 2011.

*Despre Marele Cutremur:

Seismul produs pe 11 martie 2011 a avut o magnitudine de 9 grade şi a fost cel mai grav dezastru cu care s-a confruntat Japonia de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cutremurul a provocat valuri tsunami şi un accident la centrala nucleară Fukushima, în urma lor rămânând peste 15.000 de victime. Aproximativ 4.000 de persoane au fost date dispărute şi în jur de 70.000 au fost evacuate şi forţate să locuiască în adăposturi. Peste 163 de naţiuni şi 43 de organizaţii internaţionale, un număr important de ONG-uri şi oameni din toate colţurile lumii şi-au exprimat susţinerea şi solidaritatea, prin donaţii şi alte mijloace.

Despre proiectul TVR

Guvernul Japoniei a lansat în 2011 - către televiziuni din întreaga lume - invitaţia de a depune proiecte editoriale pe tema reconstrucţiei Japoniei după catastrofa naturală din martie. TVR s-a numărat printre cele 12 televiziuni finaliste.

„Alegerea s-a făcut la Tokio, iar TVR a fost selectată atât pentru calitatea proiectului depus, dar şi pentru buna colaborare a TVR cu Japonia, de-a lungul timpului", au spus autorităţile japoneze de la Bucureşti. În afară de TVR, din Europa au mai fost selectate televiziuni din Italia, Spania şi Rusia.

***

Dacă vreţi să fiţi conectaţi în timp real cu Televiziunea Română, ne puteţi urmări aici:

Facebook: www.facebook.com/televiziunea.romana

Twitter: http://twitter.com/_TVR