TVR SPORT va fi lansat în luna martie

TVR.RO | actualizat: Vineri, 08 Martie 2024
„Sunt fericit să anunţ că, în câteva săptămâni, vom deschide TVR SPORT, un canal care ar fi trebuit să fie de mult prezent în casele românilor şi că, în curând, vom transmite Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Preşedinte - Director General al TVR.
TVR Sport Sigla 2024

Pregătirile pentru TVR SPORT, noul canal al Televiziunii Române, au intrat în linie dreaptă.

Miercuri, 14 februarie, în cadrul Galei Sportului Românesc, organizată de Agenția Națională pentru Sport la Ateneul Român, Președintele - Director General al TVR, Dan-Cristian Turturică, a vorbit despre lansarea TVR SPORT.

(w640)

Sunt fericit să anunţ că, în câteva săptămâni, vom deschide TVR SPORT, un canal care ar fi trebuit să fie de mult prezent în casele românilor şi că, în curând, vom transmite Jocurile Olimpice de la Paris. Misiunea TVR SPORT este să aducă aproape de români şi mai ales de tineri nu doar acele sporturi privilegiate şi răsfăţate cu audienţe de milioane de telespectatori, ci toate sporturile, astfel încât campioni din toate domeniile să ajungă să devină modele pentru noua generație şi să îndemne cât mai mulţi români să-şi amintească faptul că soluţiile la o mulţime dintre problemele vieţii contemporane trec prin sport”, a declarat Dan-Cristian Turturică, Preşedinte - Director General.

(w640)

Încă de la lansarea sa, în urmă cu peste şase decenii, Televiziunea Publică aduce constant pe micile ecrane sportivii României şi marile performanțe. Înfiinţarea TVR SPORT reprezintă un pas important în alinierea Televiziunii Române la tendinţa generală de creştere a interesului publicului faţă de canalele tematice, dar şi pentru activitățile sportive şi un stil de viață sănătos.

TVR SPORT va reuni şi mediatiza, dincolo de fotbal, o gamă largă de sporturi, oferind o varietate de opțiuni pentru iubitorii genului. Odată cu lansarea postului, telespectatorii vor putea urmări competiții din toate sporturile, pentru care TVR obține drepturi de difuzare, precum şi o serie de programe în exclusivitate, cu imagini din arhiva de aur a televiziunii, ştiri, emisiuni-portret, interviuri și dezbateri pe teme specifice.

În acord cu misiunea sa publică, Televiziunea Română îşi completează prin TVR SPORT portofoliul de canale, alături de posturile generaliste şi regionale, de știri, cu profil cultural, folcloric ori dedicate comunităților locale şi diasporei, pentru a furniza telespectatorilor o paletă cât mai diversă de programe.

În cadrul evenimentului, Preşedintele – Director General al SRTv a acordat premiul „Antrenorul Anului’’ lui Antonio Colamonici, antrenor principal al Loturilor Olimpice de Seniori şi Tineret Under 23.

Reamintim că în perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română va  transmite în direct Jocurile Olimpice Paris 2024.