TVR şi Patriarhia Română semnează un Protocol de cooperare pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale

TVR.RO | actualizat: Miercuri, 25 Septembrie 2013

Preşedintele-Director General al TVR, Claudiu Săftoiu şi Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel vor semna un Protocol de cooperare între cele două instituţii. Evenimentul va avea loc mâine, ora 11.00, în Sala Consilium din Palatul Patriarhiei şi va fi transmis în direct pe TVR 1 şi TVR News.

 

Televiziunea Română şi Patriarhia urmăresc astfel intensificarea demersurilor comune pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale. Cele două instituţii vor valorifica potenţialul propriu pentru proiecte comune cu caracter cultural, educaţional şi social.

 

„Colaborarea cu Patriarhia este foarte importantă pentru Televiziunea Română. Rolul televiziunii publice este acela de a oferi programe care să pună în evidenţă valorile spirituale şi culturale ale poporului român, care să reliefeze necesitatea conservării şi modernizării modului de prezentare a patrimoniului spiritual, cultural şi natural românesc”, declară Claudiu Săftoiu, PDG al TVR. „Dorim să avem asemenea protocoale cu toate instituţiile culturale din ţară”, adaugă Claudiu Săftoiu.

 

Conform protocolului, TVR va transmite concerte de muzică religioasă, muzică clasică sau colinde realizate de Patriarhie, precum şi slujbe religioase de la Catedrala Patriarhală sau de la alte biserici din ţară. De asemenea, TVR va avea acces la imagini din arhiva Patriarhiei, cu filmări ale monumentelor istorice, interviuri cu mari duhovnici, cu ierarhi şi cu preoţi, imagini de la locurile de pelerinaj din ţară şi din străinătate etc.