TVR şi Crucea Roşie Română, din nou împreună

TVR.RO | Vineri, 02 Iulie 2021
Gala Crucii Roşii s-a difuzat în reluare sâmbătă, 10 iulie, de la ora 17.00 la TVR1.| VIDEO
Gala Crucii Rosii 2021

Televiziunea Română continuă parteneriatul de tradiţie alături de Crucea Roşie Română, iar în data de 4 iulie a transmis Gala Crucii Roşii, o ediție aniversară care marchează 145 de ani de activitate umanitară neîntreruptă a organizaţiei.

(w640)

An de an, în acord cu misiunea sa, Televiziunea Publică susține campaniile inițiate de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România prin realizarea şi difuzarea de programe speciale, transmisiuni, ştiri, precum şi prin difuzarea spoturilor tv din campaniile sociale.

Cea de-a 10-a ediţie a Galei şi-a propus să facă o reverență în fața voluntarilor şi a angajaților Crucii Roşii Române, în semn de omagiu pentru istoria celei mai vechi organizații umanitare din țara noastră, dar şi pentru implicarea sa în pandemia de COVID-19. În cadrul emisiunii-eveniment au fost difuzate mărturiile impresionante ale celor care s-au aflat în linia întâi şi au ajutat oamenii să se simtă în siguranță, materiale filmate de echipele TVR în puncte cheie din toată ţara.

La ediția aniversară a Galei Crucii Roşii, Ramona Săseanu, Director-General Interimar al SRTv, a acordat o distincţie specială în numele Televiziunii Române.

(w640) Ramona Sas

Televiziunea Română şi Crucea Roşie Română au un parteneriat de tradiţie, concretizat în numeroase proiecte comune derulate în sprijinul oamenilor. Anul acesta se împlinesc 145 de ani de când Crucea Roşie Română scrie „Istoria Binelui” pentru românii aflaţi în situaţii vulnerabile. Cu acest prilej, Televiziunea Publică oferă Crucii Roşii Române o distincţie în semn de respect şi apreciere pentru efortul depus de atâtea generații de voluntari şi de personalul Crucii Roşii Române de-a lungul timpului, oameni care s-au implicat în evenimente majore precum cele două războaie mondiale sau alte momente grele declanşate de calamități naturale sau pandemii”, a declarat Ramona Săseanu, DGI al SRTv.

(w640)


Gazda şi producătorul ediţiei-eveniment este, aşa cum ne-a obişnuit, Iuliana Tudor, Ambasador al Crucii Roşii Române, care îşi aminteşte de primele momente alături de organizaţie: „Am început această colaborare în 2009, prin realizarea Galei Crucii Roşii, apoi am lucrat alături de echipa organizaţiei sprijinind toate proiectele sale. Menirea mea a fost să ajut mereu, să fiu alături de oameni, de cei care ajută şi de cei care au nevoie de ajutor, iar mesajul proiectelor să ajungă la publicul larg. A fi parte din familia Crucii Roşii Române este onorant şi mă responsabilizează cu fiecare proiect tot mai mult."

(w640) Iuliana Tu

 

În cadrul emisiunii-eveniment, au fost prezente personalități precum Raed Arafat – şef al Departamentului pentru Situații de Urgență şi vicepreşedinte al Organizaţiei Crucea Roşie Română, Valeriu Gheorghiță – preşedinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, voluntari şi angajați din toate cele 47 de filiale, Ioan Silviu Lefter - Director General al Crucii Roşii Române şi alți reprezentanți ai organizației umanitare şi ai companiilor care au susţinut financiar campania socială „România salvează România” organizată de Crucea Roşie Română.

(w640) Raed Arafa

 

(w640) Valeriu Gh

De asemenea, telespectatorii s-au bucurat de reîntâlnirea cu Monica Anghel, Paula Seling, Ionuț Ungureanu, trupa Cobzality sau grupul de copii Sunetul muzicii condus de Cristina Manoliu, care au acceptat să susţină pro bono momente artistice, iar de la ora 22.00 au putut urmări, în direct, iluminarea Spitalului Colțea, primul sediu al Crucii Roşii Române.

(w640)

 

(w640)

 

(w640)

 

(w640)

Regia artistică a ediţiei-eveniment poartă semnătura lui Aurel Badea.

Gala Crucii Roşii Române a fost transmisă duminică, 4 iulie, de la ora 21.10, pe TVR 1, TVR Internațional şi TVR MOLDOVA și poate fi urmărită în reluare sâmbătă, 10 iulie, de la ora 17.00 la TVR1.

Credit foto: Doru Ochescu și Filip Scarlat

***

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol