TVR regretă dispariţia lui Valentin Nicolau, fost Preşedinte – Director General

TVR.RO | actualizat: Vineri, 16 Ianuarie 2015
In memoriam, TVR 1 difuzează, în această seară, piesa „Ultima haltă în Paradis”

Televiziunea Română regretă dispariţia prematură a fostului
Preşedinte – Director General Valentin Nicolau, cunoscut scriitor şi om de televiziune.

Valentin Nicolau a condus Televiziunea Română timp de trei ani, în perioada 2002 - 2005. În timpul mandatului la TVR, a fost membru în Consiliul de Administraţie al EBU (European Broadcasting Union - Asociaţia Televiziunilor Europene).

În anul 2012, a fost ales reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice, mandat care s-a încheiat în  2013.

Televiziunea Română a realizat şi a difuzat trei dintre piesele semnate de Valentin Nicolau: „Ultima haltă în Paradis”, regia - Alexandru Tocilescu (2002), „Legenda ultimului împărat”, regia - Alice Barb (2004) şi „Zi că-ţi place!”, regia - Cornel Mihalache (2014).

In memoriam Valentin Nicolau, Televiziunea Română difuzează, în această seară, de la ora 22.00, pe TVR 1, producţia „Ultima haltă în Paradis”. În distribuţie: Florin Piersic, George Ivaşcu, Florina Cercel, Mirela Oprişor.

Valentin Nicolau s-a născut pe 22 iunie 1960, la Bucureşti. A urmat cursurile Liceului „Spiru Haret" şi ale Facultăţii de Geologie şi Geofizică a Universităţii Bucureşti. A lansat Editura Nemira în 1991, iar în 2007, a înfiinţat editura Nemi, specializată în carte pentru copii.

Valentin Nicolau a publicat 15 volume de teatru, poezie şi literatură pentru copii şi a fost doctor în ştiinţele comunicării la Universitatea Bucureşti.

În anul 2010 a devenit profesor asociat la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, iar din noiembrie 2012, a devenit profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti.

TVR este alături de familia greu încercată.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!