TVR participă la licitaţia pentru obiectele personale ale lui Emil Cioran

| actualizat:
cioran.jpg
Iniţiativa de a aduce în ţară obiecte cu valoare de patrimoniu naţional este o premieră în istoria de 55 de ani a TVR. [88248]

Televiziunea Română participă la licitaţia de la Paris, care a început la orele 15.15 (ora României). În cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare obiecte personale ale filosofului român Emil Cioran, care mâine ar fi împlinit 100 de ani.

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, reunit dimineaţă, a luat această decizie în unanimitate şi în premieră pentru Televiziunea Română. Din informaţiile disponibile la ora actuală, TVR este singura instituţie media din România care participă, pentru prima oară, la o licitaţie cu importanţă pentru patrimoniul naţional.

„Având în vedere necesitatea constituirii unei baze de documentare pentru producţii de televiziune, se aprobă participarea SRTv la licitaţia organizată la Paris pentru achiziţionarea unor manuscrise, cărţi poştale, scrisori, fotografii şi alte documente olografe cu imagine, care au aparţinut lui Emil Cioran, care prezintă interes pentru patrimoniul naţional", se arată în Hotătrârea CA de astăzi.

 În cazul în care TVR va avea succes în cadrul licitaţiei, aceste obiecte vor sta la baza unor producţii de televiziune cu valoare unică în peisajul media din România. De asemenea, TVR va căuta cele mai bune soluţii pentru a facilita accesul publicului la vizionarea acestor piese-unicat.

„Ideea a venit în mod natural. Strategia noastră, ca instituţie media publică, este să identificăm acele zone de interes în care putem valorifica la maximum potenţialul nostru. Ne dorim să fim în slujba publicului, a istoriei şi valorilor naţionale. Adică exact ceea ce ar trebui să facă o televiziune publică", a declarat Alexandru Lăzescu, Preşedinte-Director General.

Televiziunea Română va acoperi evenimentul de la faţa locului, având trimisă o echipă de filmare la Paris.

Acest demers face parte dintr-o strategie mai amplă prin care TVR îşi propune să-şi redefinească rolul de serviciu public de televiziune în societatea românească.